Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Živahen sejemski utrip na POK 2018 v Brežicah

Objavljeno: Sobota, 20.10.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
pok_brezice_2018_113

Utrinek s sejemskega dogajanja

Brežice so ta vikend spet postale sejemsko mesto, saj se danes in jutri na tradicionalnem prizorišču, v in pred brežiško športno dvorano, odvija že 8. Podjetniško-obrtni in kmetijski sejem – POK Brežice 2018 v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

pok_brezice_2018_27

Uradna otvoritev POK 2018 v Brežicah

Poleg številnih stojnic in ponudnikov, ki so tudi letos zapolnili sejemsko prizorišče, so organizatorji pripravili tudi bogat spremljevalni program. Po jutranji otvoritvi sejma – trak pred vhodom v dvorano so prerezali župan Ivan Molan, direktorica ZPTM Brežice Matejka Gerjevič in vinska kraljica Bizeljskega Laura Omerzo – in nastopu Gasilskega pihalnega orkestra Loče so ta čas na ploščadi pred dvorano že vihteli kuhalnice tudi člani desetih turističnih društev iz brežiške občine (Artiče, Globoko, Velike Malence, Kapele, Črešnjice, Krška vas, Pišece, Zakot - Bukošek - Trnje, Mostec in Dobova), ki so se pomerila v kuhanju "županovega golaža". Kot so kasneje razglasili, so najboljši golaž skuhali člani Brodarsko-turističnega društva Mostec, najlepše urejeno stojnico pa je imelo TD Pišece.

pok_brezice_2018_191

Predsedniki oz. predstavniki turističnih društev s člani ocenjevalne komisije in županom

Na sejemskem odru je po uradnem odprtju POK 2018 razstavljavce in prve obiskovalce pozdravil brežiški župan in poudaril, da so se pred osmimi leti pravilno odločili, da kot eno od spodbud in priložnosti obrtnikov, podjetnikov in pridelovalcev ponudijo tudi organizacijo sejma, na katerem se bodo ti tudi predstavili, se družili itd. Za njim je na oder stopila še bizeljska vinska kraljica, ki bo kmalu morala predati krono svoji naslednici, in dejala, da je njen zadnji uradni dogodek ravno udeležba na brežiškem sejmu, ter pohvalila, da ima sejem tudi vinoteko, v kateri so na voljo vina lokalnih vinarjev. Prvi dan je sledil še nastop Folklorne skupine KUD Oton Župančič Artiče, Pevcev iz Globokega, harmonikarjev Glasbene šole Brežice, PD Imani Brežice, predstavil se je inovativni mladi kmet leta 2017 Matic Vizjak, odprli so slikarsko razstavo Matejke Pečar, nastopila je skupina Fighting fish, potekalo je tudi nagradno žrebanje v povezavi z brežiškim mestnim avtobusom, živahno pa je bilo tudi v sejemski igralnici, kjer so za otroke pripravili igralne urice, šivalnico, Gvidove male obrtnike in delavnico o ognju. Prvi dan sejma se je zaključil s t. i. After POK zabavo – druženjem razstavljavcev in lokalnih podjetnikov.

pok_brezice_2018_167

Skupen nastop vseh treh orkestrov

Jutri, v nedeljo, ko bo sejem odprt med 9.00 in 17.00, bodo čez dan uprizorili otroško gledališko igro KNEDL, predstavil se bo hipnotizer in mentalist Siniša Hotko, zaigrala in zapela bo narodnozabavna skupina Gadi, nastopili pa bodo tudi udeleženci Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice. Odprta bo seveda tudi sejemska igralnica za najmlajše.

Na prizorišču POK tudi srečanje pihalnih orkestrov

Na ploščadi pred športno dvorano je med sejmom potekalo 21. srečanje pobratenih pihalnih orkestrov, občin in zvez kulturnih društev, in sicer so se srečali GPO Loče, Pihalni orkester IGEM Šentjanž in Schlosskapelle Neuhaus iz Avstrije. Najprej je nastopil vsak orkester posebej, na koncu pa so skupaj zaigrali še tri koračnice, eno je dirigirala tudi Anita Kiralj, dirigentka ločkega orkestra. Udeležence sta nagovorila brežiški župan in predsednik GPO Loče Ivan Kovačič, med seboj so si izmenjali darila, tokratni gostitelj srečanja, GPO Loče, pa se je ob tej priložnosti zahvalil posameznim ustanovam.

R. R.
« Nazaj na seznam
»