Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​V Podbočju izpeljali že 13. košarkarski tabor

Objavljeno: Ponedeljek, 12.07.2021    Rubrika: Košarka Bralci pišejo
IMG_20210702_083212
Od 1. do 5. julija je v osnovni šoli Podbočje potekal 13. košarkarski tabor za osnovnošolske otroke. Letos je številka udeležencev presegla 60. 21 dekletom se je pridružilo 40 fantov. 

Prišli so iz Podbočja, Krškega, Brežic, Leskovca, Šentjerneja, Kostanjevice na Krki, Velenja, Ljubljane in z Rake. Vsak dan so pridobivali košarkarsko znanje v dopoldanskem in popoldanskem času uro in pol do dve uri. Po popoldanskem treningu so sledile tekme. Trenirali so v štirih skupinah. Košarkarsko znanje so delili: Frenk Rozman, Lan Lopatič, Jure Prus in Maj Rozman.
IMG_20210705_164719

Poleg košarke so na taboru počeli še marsikaj drugega. Veslali so po reki Krki, se kopali v Gazicah in na Brodu, odšli na orientacijo po opisani poti, streljali z loki, igrali namizni tenis, odšli na nočni pohod z baklami na Stari Grad, imeli delavnico poslikave majic in se igrali z »zorbing« žogami. Eden od večerov je bil namenjen večernemu kinu v telovadnici. Seveda so na platnu spremljali tekme slovenske košarkarske reprezentance za uvrstitev na olimpijske igre. Ob glasnem navijanju tabornikov je slovenskim košarkarjem uspela uvrstitev na OI v Tokiu. Zadnji večer so zakurili taborni ogenj, ob katerem so svoje glasbeno znanje pokazali: Urh Šribar – bas kitara, Aleks Mirt, Lian Strgar in Gregor Pišek – harmonika. Na košarkarskem taboru so vedno tudi predstavitve drugih športov. Letos so rokometno igro predstavili Miha Kotar (RK Slovan), Marko Kotar (RK Trimo Trebnje) in Tim Rozman (TUSEM Essen). Odbojko na mivki je predstavil član OK Kostanjevica na Krki Erik Grubar. V času tabora je rojstni dan praznoval Gal Kuhelj, ki se je posladkal s tortami izpod rok učiteljice Renate Jurečič. Tudi vsi ostali so bili deležni koščka ene izmed treh tort.

Zadnji dan so sledili finali v metu prostih metov, trojk, v premagovanju poligona, igri 1 : 1, 2 : 2, 3 : 3 in 5 : 5. Zmagovalci so dobili nagrade, vsi ostali pa so domov odnesli priznanje, košarkarsko žogo, majico ter vrečko za copate. Tako kot vsako leto smo tudi letos izbrali MVP tabora. Med dekleti je priznanje za MVP dobila Luna Goršek, med fanti pa Jaka Abram. Utrujeni in polni novih spominov smo se razšli v ponedeljek pozno popoldne v upanju, da se drugo leto zopet srečamo pod košarkarskimi obroči.

Marjeta Škrbina Rozman
« Nazaj na seznam