Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Košarkarskem klubu Krško so ​povezali starejše in mlajše

Objavljeno: Ponedeljek, 18.10.2021    Rubrika: Košarka Redakcija
KK Krško

Članska ekipa Krškega je po uvodnem porazu proti Konjicam zabeležila dve zmagi, pokalno ravno proti Konjicam in prvenstveno proti Kolpi, nato pa še poraz doma proti Ježici (foto: arhiv kluba).

Po skoraj letu in pol nepopolnih sezon, ki jih je v nižjih košarkarskih ligah krojila epidemija, kaže da bo sezona 2021/22 vseeno drugačna. Tudi v Košarkarskem klubu Krško je zapihal veter sprememb.

Uresničila se jim je namreč ideja, ki je že dolgo tlela – da se povežejo mlajši in starejši košarkarji. Letošnja članska ekipa je tako sestavljena iz mladincev Krke, mladincev Krškega in nekaj  'starih' Krčanov, ki zdaj že leta držijo pokonci člansko košarkarsko ekipo. »V bistvo je to nekako edino leto, v katerem nimamo nekih hudih ciljev. Normalno, gre za prvo leto, ko so ti fantje skupaj, zato se učimo. A seveda si vedno želimo zmage, biti čim višje. Srednjeročni oz. dolgoročni plan pa je, da se v Krškem igra vsaj druga liga,« nam je zaupal 27-letni obetavni trener Domen Zevnik, sicer vodja mladinskega pogona Košarkarskega kluba Krka, s katero je lani v mladinski ligi osvojil drugo mesto. Omenimo še, da je Čatežan svoj čas veljal za izredno talentiranega košarkarja, ki je srednjo šolo končal v ZDA, podpis pogodbe za univerzo pa mu je preprečila poškodba kolena. Prve trenerske korake je pred leti naredil ravno v matičnem klubu v Krškem.

245207466_2340106199453089_1372678109031567034_n

Krški mladinci so si v dodatnih kvalifikacijah priigrali 1.A ligo proti ekipi GGD Šenčur.

Zevnik poudarja, da je iz krškega kluba v zadnjem času prišlo kar nekaj mladih talentov. »V bistvu skoraj ni kluba v Sloveniji, ki bi se lahko s tem primerjal. Imamo EuroCup igralca Gregorja Glasa, ki igra za Partizan, imamo Leona Stergarja, ki trenutno začenja vse tekme v prvi postavi Krke, Nik Reberšak igra drugo ligo in je eden ključnih fantov pri Trotih. In tudi v generacijah, ki prihajajo, verjamemo, da je veliko fantov zanimivih, zato si želimo, da imajo možnost igrati kvalitetno člansko košarko v domačem kraju,« pravi trener, ki bi se nekoč, ko bo pravi čas, rad preizkusil tudi na najvišjem nivoju članske lige, a ob tem verjame, da mora vsak trener iti po stopničkah. Za prihodnost krškega kluba se sodeč po rezultatih ne gre bati. Pod taktirko mladega trenerja Tilna Godlerja v Krškem deluje tudi mladinski pogon, fantje iz selekcije U19 pa so se prebili do prve mladinske lige. V klubu trenira okoli 90 otrok, tudi mlajše selekcije pa trkajo na vrata najboljših v državi.

S. U.

#povezujemoposavje
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte