Časopis za pokrajino Posavje
26.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zgodba o brežiški košarki se nadaljuje

Objavljeno: Torek, 22.09.2015    Rubrika: Košarka
Zgodba o brežiški košarki se nadaljuje

V nedeljo je v klubu MC Brežice potekala predstavitev Košarkarskega kluba Brežice, ki ima po skoraj 20 letih spet člansko ekipo. Slednja bo v tej sezoni igrala v 4. slovenski košarkarski ligi.

KK Brežice bo letos nastopil s štirimi selekcijami - poleg članov bodo tekmovali še kadeti, pionirji in mlajši pionirji. V delo v klubski selekciji je vključenih okoli 45 otrok, 20 članov in dva trenerja, je naštel Jaka Ogorevc, eden od članov KK Brežice, ki je tudi povezoval nedeljsko predstavitev. Člansko ekipo sestavljajo košarkarji s področja brežiške občine, ki na mlajše člane prenašajo željo po športu. Treningi in tekme se odvijajo v brežiški gimnaziji. Članska ekipa je nastala lani, ko se je zbralo nekaj »zrelih« brežiških košarkarjev, ki imajo radi košarko že skoraj 20 let. »Še nikoli nismo imeli priložnosti igrati za domač kraj, zato smo se odločili, da ponovno ustvarimo člansko ekipo. Imamo zelo mlado ekipo, nekateri so že zrasli v košarkarski šoli KK Brežice,« je dejal Ogorevc in dodal, da so na uradnih tekmah v 2014 člani dosegli tri zmage in pet porazov, od tega dva v pokalnem tekmovanju. V drugem delu sezone so se uvrstili v ligo za prvaka, kjer so osvojili šesto mesto ter skupaj v sezoni v 4. SKL dosegli štiri zmage in deset porazov.

Zgodovino brežiškega kluba je predstavil Željko Nikezić, ki je bil tudi eden izmed predsednikov in igralcev. Med drugim je dejal, da so se morali v 35 letih obstoja kluba velikokrat srečevati z nenormalnimi pogoji za trening in tudi tekme, zato so tekme igrali tudi v Dobovi, kjer so se počutili bolj kot gostujoča ekipa. Zaradi tega je bil tudi obisk slabši in ni bilo uspehov, ki so jih pričakovali. »Ostali smo prijatelji do danes in upam, da boste tudi vi čez 20 let vašim naslednikom razlagali, kako je bilo, ko ste začenjali neko novo zgodbo v Brežicah,« je še povedal Nikezić. Predsednik kluba je bil tudi Franc Krošelj, ki je povedal, da so se leta 1997, ko so izpadli iz 1.B lige, tudi odločili, da bodo prenehali s člansko ekipo, vendar so vseeno vztrajali, da klub obdržijo in s tem poznejšim rodovom omogočijo veliko lažjo pot za nadaljevanje zgodbe o brežiški košarki.

Ogorevc je predstavil tudi rezultate mlajših selekcij v lanski sezoni in med drugim omenil 16-letnega Alana Pšeničnika, ki je bil celo prvi strelec kadetske 2. SKL s povprečjem kar 38,6 točke na tekmo. Alan je tudi že član članske ekipe KK Brežice. Sicer pa bodo člansko ekipo KK Brežice v tej sezoni sestavljali: Marijo Zlatić (predsednik kluba, ki je trenutno v Kanadi, lani prvi strelec ekipe), Jovica Somunčić, Alan Pšeničnik, Aljaž Žvab, Klemen Vodopivec, Jure Labrovič, Jaka Ogorevc, Filip Lepšina, Matic Pirc, Lovro Ivšič, Marko Štrucl, Matic Zagorc, Tomislav Laktić, Tomaž Ploj, Dejan Kolar, Matjaž Antolovič, Marko Flajšman, Beluar Nasufi, Žan Pleterski in Marko Vodopivec. Njihov trener bo tako kot v lanski sezoni Davor Vlaški, pri treniranju mlajših selekcij pa mu bosta pomagala še Igor Vlaški in Jure Labrovič. Predstavil se je tudi mladi rod brežiških košarkarjev. Davor Vlaški je priznal, da je pri članski ekipi napoved za prihodnjo sezono najtežja. »Če bodo vsi igralci zdravi in bo šlo vse po načrtih, je želja eno od prvih treh mest v 4. SKL. Realno pa smo sposobni priti v zgornjo polovico lestvice.«

Poleg vseh sponzorjev se je Ogorevc še posebej zahvalil Gimnaziji Brežice, kjer potekajo vsi treningi in tekme. Povabil pa je tudi na prijateljski turnir, ki bo 17. oktobra v gimnaziji in s katerim bo brežiški klub obeležil 35-letnico svojega obstoja. Na turnirju bosta poleg domače ekipe sodelovali še članski ekipi Krškega in Samoborja. Dan prej pa bo članska ekipa odigrala prvo tekmo v novi sezoni 4. SKL. V Brežice bo prišla ekipa Zagorja.

Brežiški klub je v nedeljo pripravil tudi nagradni igri, saj so lahko prisotni napovedali, kdo bo evropski prvak v košarki, in metali na mini koš. Po predstavitvi je sledil še ogled finala evropskega prvenstva v košarki.

R. R.

« Nazaj na seznam