Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na 14. košarkarskem taboru v Podbočju tudi reprezentant Gregor Glas

Objavljeno: Nedelja, 10.07.2022    Rubrika: Košarka Bralci pišejo
IMG_20220708_162825
V ponedeljek, 4. 7. 2022, so se v Podbočju zbrali udeleženci 14. košarkarskega tabora. 41 mladih košarkarjev, starih od 6 do 15 let, je zasedlo telovadnico OŠ Podbočje.

Polni pričakovanj so z uvodnim treningom začeli ob šestih popoldne. Sledila je večerja in spoznavni večer. Košarkarsko znanje na taboru so jim delili trenerji Franc Rozman, Lan Lopatič, Jure Prus in Maj Rozman. Treningi košarke so potekali dvakrat na dan. Vsak dan smo se kopali v topli Krki in skakali s »tarzanom«.
IMG_20220705_210158

V telovadnici smo igrali tudi namizni tenis in badminton. Za šolo smo pripravili lokostrelsko tekmovanje. Največkrat je tarčo zadel Jure Cvelbar. Predstavitev tenisa in osnove le-tega je mladim udeležencem podal Matic Sotler. V torek nas je obiskal reprezentant v košarki, Krčan Gregor Glas. Udeleženci so mu postavljali vprašanja, na katera je z veseljem odgovarjal. Gregor je metal na koš in tekmoval v prostih metih z udeleženci tabora. Povedal je, da je bil tudi on pred 10 leti na taboru v Podbočju.

V sredo so se mladi košarkarji s čolni popeljali po reki Krki od Broda do Gazic. Nekaj deklet je pot po Krki premagalo s supi. V Gazicah so se kopali in uživali na soncu. Po kopanju je sledil trening in tekmovanje znotraj skupin. Zvečer smo v telovadnici pripravili nočni kino in si ogledali košarkarski film Hustle. V četrtek nas je zbudil dež. Treningi so potekali v telovadnici. V prostem času smo naredili turnir v igranju kart, in sicer v igri enke. Zmagal je Nik Rožič. Večerni pohod z baklami je preprečila nevihta. Nadomestili smo ga s tekmovanji v igri med štirimi ognji in v odbojki.

Zadnji dan je po dopoldanskem treningu sledilo pospravljanje in pakiranje. Po kosilu smo si ogledali slike s tabora, odigrali različne finalne tekme in podelili nagrade ter priznanja za sodelovanje na taboru. Sledilo je skupno fotografiranje v novih majicah na zunanjem igrišču. Utrujeni in polni novih spominov so udeleženci počakali svoje starše, ki so jih nato odpeljali domov. V upanju, da se drugo leto zopet vidimo, smo si zaželeli lepe počitnice.

Marjeta Škrbina Rozman
« Nazaj na seznam