Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Drzna tatvina v Sevnici; policisti so pridržali 47-letnega nasilneža

Objavljeno: Ponedeljek, 13.05.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (3)
Na dvorišče stanovanjske hiše na območju Sevnice se je 10. 5. dopoldne pripeljal neznanec. S pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega podjetja, je stanovalca zvabil iz hiše, kjer sta si ogledovala okolico, v tem času pa je sostorilec vstopil v hišo pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil, da je bil žrtev kaznivega dejanja. 

Vlomi in tatvine

V kraju Žadovinek na območju PP Krško je 10. 5. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil bančno kartico in priloženo PIN kodo. Z dvigom denarja na bankomatu je lastnico oškodoval za 150 evrov.

Med 10. 5. in 11. 5. je v Podbočju nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in iz zamrzovalne skrinje odtujil okoli sto kilogramov mesa.

Na območju Brežic je v noči na 11. 5. nekdo vlomil gostinski lokal in v poslovni prostor. Po prvih ugotovitvah je iz poslovnega prostora odtujil okoli 100 evrov, z vlomi pa je povzročil za 600 evrov škode.

V kraju Slinovce na območju Krškega je v noči na 12. 5. nekdo s strehe zidanice odtujil bakrene odtočne cevi.

V noči na 13. 5. je v Podbočju neznanec vlomil v prodajalno in odtujil manjšo količino denarja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 550 evrov škode.

V Krškem je v noči na 13. 5. nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 3.500 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Policisti so pridržali 47-letnega nasilneža

Krški policisti so 11. 5. popoldne posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v okolici Krškega. 47-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, se je sprl s svojo zakonsko partnerko in razbijal inventar v stanovanjski hiši. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog. 

Prekoračitve hitrosti

V noči na 11. 5. so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Opel, hrvaških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 182 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 52 km/h. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so 36-letnemu državljanu Hrvaške izrekli globo. 12. 5. dopoldne so prav tako na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je vozil s hitrostjo 186 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 56 km/h. 34-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi kršitve izrekli globo. 

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 10. 5. in 13. 5. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Rakovec, Kapele, Jereslavec, Nova vas pri Mokricah, Župelevec, Brezje pri Veliki Dolini, Mostec, Slovenska vas) izsledili in prijeli 67 državljanov Sirije, 38 državljanov Konga, 34 državljanov Afganistana, 29 državljanov Bangladeša, 20 državljanov Egipta, 16 državljanov Pakistana, 14 državljanov Mongolije, 13 državljanov Nepala, 11 državljanov Indije, devet državljanov Somalije, sedem državljanov Maroka, šest državljanov Turčije, šest državljanov Irana, šest državljanov Alžirije, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Eritreje, štiri državljane Kitajske, tri državljane Rusije, tri državljane Iraka in po enega državljana Nigerije, Jemna, Tunizije, Etiopije, Toga in Burundija. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»