Časopis za pokrajino Posavje
17.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Romi na Gazicah grozili policistom

Objavljeno: Torek, 07.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
pu_nm_trk_v_sluzbeno_vozilo

Fotografija je simbolična.

Brežiški policisti so zvečer posredovali na Gazicah (kot so potrdili na PU Novo mesto tega ne navajajo, gre za tamkajšnje romsko naselje) zaradi glasne glasbe, ki je motila okoliške prebivalce. Zaradi kršenja javnega reda in miru so 51-letniku napisali plačilni nalog.

Med postopkom se je do policistov začel nedostojno obnašati pijani 27-letnik, jih žaliti in groziti, da jim bo razbil službena vozila. Ker je med drugim osebno grozil policistu, da bo zažgal njegovo hišo in hišo njegovih staršev, ga bodo kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 4. odstavku 299. člena kazenskega zakonika. Zaradi groženj, nasilnih in premoženjskih kaznivih dejanj so policisti 27-letnika že večkrat obravnavali. Prav tako so ga že večkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru ter prekrškov s področja prometne varnosti. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do petih let.

Pridržali pijanega voznika

Krški policisti so nekaj po deseti dopoldne ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. Slednji je pred temi divjal po Krškem, izgubil oblast nad vozilom, se zaletel v cestne robnike in pri tem poškodoval obe prednji gumi. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za dve kršitvi cestnoprometnih predpisov je dobil plačilni nalog, prislužil pa si je tudi počitek v prostorih za pridržanje policijske postaje.

Ilegalci v Trnju

Brežiški policisti so dopoldne v Trnju prijeli državljana Sirije, ki je ilegalno vstopil v Republiko Slovenijo.

P. P./vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»