Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​V Krškem padla 50-letna kolesarka z 2,5 promiloma alkohola

Objavljeno: Ponedeljek, 01.07.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kolo1

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Krško so bili 28. 6. okoli 20.30 obveščeni o padcu kolesarke na Cesti krških žrtev. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 50-letnica kolesarila po kolesarski stezi, pri prečkanju glavne ceste pa izgubila oblast nad kolesom in padla. Kršiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola (2,5 g/kg). Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov ji bodo izdali plačilni nalog. 

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

29. 6. okoli 7. ure so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Ugotovili so, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila Audi A4 izgubil oblast nad vozilom, trčil v robnik in v drog javne razsvetljave. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Vozniku pod vplivom prepovedanih drog zaradi številnih kršitev zasegli avtomobil

Policisti so 29. 6. nekaj po 22. uri med opravljanjem nalog na območju avtocestnega postajališča Zaloke zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat, na katerem zadaj ni bilo nameščene registrske tablice. 42-letni voznik je prevažal otroke, ki niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom, v vozilu pa se je nahajalo več oseb, kot je to dovoljeno oziroma več kot je v vozilu sedežev. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in tehnično neizpraven avtomobil z nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu. V avtomobilu ni bilo predpisane opreme, nameščene so bile različne pnevmatike. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki je bil pozitiven na opijate, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah  obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Prekoračitve hitrosti

28. 6. nekaj pred 20. uro so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen arteon hrvaških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil 180 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 50 km/h. 36-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

28. 6. okoli 21. ure so prav tako na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf, ki je vozil s hitrostjo 208 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 78 km/h. 23-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi kršitve izrekli globo. 

Krški policisti prijeli mladoletnega požigalca 

28. 6. nekaj pred 19. uro so bili krški policisti obveščeni o požigu pšeničnega polja na območju Drnovega. Nemudoma so se odzvali in v bližini izsledili in prijeli osumljenca, ki sta poskušala pobegniti z mopedom. Požar so gasilci omejili in pogasili, policisti pa bodo zoper mladoletnika podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O njunem ravnanju so obvestili starše in pristojni center za socialno delo. 

Lažni delavec ukradel več kot 3.000 evrov

Na dvorišče stanovanjske hiše  (PP Sevnica) se je 28. 6. dopoldne pripeljal neznanec. Stanovalki se je lažno predstavil za delavca telekomunikacijskega podjetja in jo s pretvezo glede ogleda lokacije za gradbena dela zvabil iz hiše. V tem času je sostorilec vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil več kot 3.000 evrov. Oškodovanka je šele po njunem odhodu ugotovila, da je bila žrtev kaznivega dejanja.

Ukradli menjalni denar ...

V nočina 29. 6. je v Brežicah nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

... in večjo količino fižola

Med 28. 6. in 29. 6. je na območju Velikega Mraševega nekdo z njive odtujil večjo količino fižola. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 800 evrov. 

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 28. 6. in 1. 7. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Kapele, Loče, Nova vas pri Mokricah, Brežice, Mihalovec, Rakovec, Slovenska vas, Jereslavec, Nova vas ob Sotli, Ribnica) izsledili in prijeli 91 državljanov Afganistana, 64 državljanov Pakistana, 43 državljanov Sirije, 41 državljanov Bangladeša, 35 državljanov Turčije, 33 državljanov Indije, 18 državljanov Maroka, osem državljanov Somalije, sedem državljanov Azerbajdžana, šest državljanov Irana, pet državljanov Kitajske, štiri državljane Nepala in po enega državljana Alžirije, Tunizije, Iraka, Kameruna, Palestine, Burundija in Šrilanke. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli 14 državljanov Maroka, šest državljanov Sirije in dva državljana Alžirije.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»