Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Na Ponikvah so streljali in se lovili po cesti

Objavljeno: Ponedeljek, 07.06.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
pu_nm_trk_v_sluzbeno_vozilo

Simbolična fotografija

Brežiški policisti so bili v petek zvečer napoteni v Novo vas in Ponikve, od koder je na številko policije prišlo več klicev o streljanju, grožnjami z orožjem ter zasledovanju po cesti. Policisti so v akciji ustavili dve vozili z več osebami.

Po prvih ugotovitvah (zaradi nasprotujočih izjav dejansko stanje in vlogo posameznikov še preverjajo) naj bi imeli na Ponikvah zabavo, ko se je mimo pripeljal siv Megane z več osebami, iz katerega naj bi odjeknili streli v zrak. Megane, v katerem so bile poleg voznika in sovoznika še štiri mlajše osebe, je nato z veliko hitrostjo odpeljal stran. Za njim so se s črnim Passatom pognali udeleženci zabave in poskušali vozilo dohiteti ter ustaviti, med vožnjo so vanj metali različne predmete. Vratolomno zasledovanje so prekinili policisti. Megana, ki katerega naj bi streljali, so zasegli in odpeljali na policijsko postajo zaradi nadaljnjih preiskav.

Policisti so na kraju našli in zavarovali različne sledove (tudi tulce nabojev) ter ugotovili identiteto akterjev dogodka, ki prihajajo iz novomeškega in brežiškega konca. O dogodku še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preverjajo vse okoliščine dogodka. Po zaključku policijske preiskave bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo.

Neprilagojena hitrost in alkohol

V noči iz sobote na nedeljo je se je na cesti Globoko–Pišece 18-letni voznik osebnega avtomobila zaletel v avtobusno postajališče. Po prvih ugotovitvah policistov je nesreči botrovala kombinacija neprilagojene hitrosti in alkohola, saj je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po končanem ogledu so policisti iz razbitega odvzeli še registrske tablice, ki jih bodo poslali na upravno enoto. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Mejne zadeve in tujci

V petek ponoči so policisti na železniški postaji v Dobovi prijeli moškega in žensko (mati in sin), oba državljana Afganistana, ki sta v Slovenijo prišla na nedovoljen način.

V soboto zvečer so brežiški policisti v Podvinju prijeli dva državljana Kosova, ki sta v Slovenijo prišla izven mejnega prehoda.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam