Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Za nesrečo na Pristavi je bil odgovoren kolesar; 33-letnik vijugal pri Drnovem

Objavljeno: Ponedeljek, 11.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
21

Foto: arhiv PO

8. 9. nekaj po 11. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznice osebnega avtomobila v naselju Pristava pri Leskovcu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je za trčenje odgovoren kolesar, ki ni upošteval talne označbe za križišče oziroma cestni priključek s prednostno cesto in je odvzel prednost voznici osebnega avtomobila. 77-letnega kolesarja, ki je po trčenju padel in se hudo poškodoval, so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo. 

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Krške policiste so 10. 9. okoli 15. ure občani obvestili o nezanesljivi in nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila. Pri Drnovem so policisti kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 33-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,98 miligramov alkohola. Zasegli so mu avtomobil in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Vlomi in tatvine

V kraju Žadovinek na območju PP Krško je v noči na 8. 9. neznanec vlomil v objekt v lasti društva in odtujil kompresor, akumulator in grelno posodo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

Brežiški policisti so bili v noči na 9. 9. obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Brežicah. Po prvih ugotovitvah je nekdo vlomil skozi vrata in odtujil nekaj steklenic z alkoholnimi pijačami. Z vlomom in tatvino je povzročila za okoli 550 evrov škode.

V kraju Narpel na območju Krškega je v noči na 9. 9. neznanec vlomil skozi priprto okno v pritličju stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

V kraju Veniše na območju Krškega je v noči na 10. 9. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

V Brežicah je v noči na 11. 9. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah je odtujil denar in tobačne izdelke, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Prijeli štiri sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja 8. 9. ustavili voznika kombiniranega vozila Ford transit, romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni državljan Romunije v vozilu prevaža 16 državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 10. 9. dopoldne so ustavili 25-letnega državljana Romunije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal sedem državljanov Sirije in državljana Iraka. Policisti SENDM so 10. 9. na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak, ki sprva znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Ugotovili so, da gre za 29-letnega državljana Pakistana, ki je prevažal štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 10. 9. so na območju Drnovega prijeli 48-letnega voznika osebnega avtomobila iz Romunije, ki je med postopkom poskušal peš pobegniti. V kombiju italijanskih registrskih oznak je prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanom Romunije in Pakistana so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije, Iraka in Turčije še potekajo.

Čez vikend več kot 1000 nedovoljenih prehodov državne meje

Policisti so med 8. 9. in 11. 9. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Sela pri Dobovi, Rigonce, Podgračeno, Ločje, Vrhje, Rakovec, Kapele, Velika Dolina, Jesenice na Dolenjskem, Kapele, Mali Obrež, Mostec, Brežice) in na območju Krškega izsledili in prijeli 1.075 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo (480 državljanov Afganistana, 235 državljanov Maroka, 100 državljanov Pakistana, 54 državljanov Bangladeša, 41 državljanov Turčije, 29 državljanov Sirije, 29 državljanov Rusije, 20 državljanov Alžirije, 13 državljanov Indije, 12 državljanov Šrilanke, 11 državljanov Iraka, 11 državljanov Nepala, devet državljanov Burundija, sedem državljanov Irana, štiri državljane Palestine, štiri državljane Sudana, tri državljane Eritreje, tri državljane Konga, dva državljana Egipta, dva državljana Tunizije, dva državljana Sierra Leone in po enega državljana Kameruna, Gane, Libanona in Senegala. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni. 

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»