Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ovadili osumljenca, ki je izkoriščal delavce

Objavljeno: Petek, 15.03.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
 Ovadili osumljenca, ki je izkoriščal delavce
Brežiški policisti so po dalj časa trajajoči preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 40-letnega osumljenca zaradi storitve najmanj 23 kaznivih dejanj kršitev temeljnih pravic delavcev.

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec novačil delavce z območja celotne Slovenije za opravljanje del v gradbeništvu v Nemčiji. Delavcem je lažno obljubljal izplačilo nadpovprečno visokih plač. Prav tako je obljubljal, da bo on uredil vso potrebno dokumentacijo za delo v tujini. V več primerih je bilo ugotovljeno, da delavci niso imeli ustreznih dovoljenj, potrebnih v primeru napotenih delavcev v tujino, prav tako mnogim ni izplačal plače ali dela plače oziroma plačeval prispevkov.

Policisti so ugotovili, da je z lažnimi obljubami in pod pretvezo, da ima na območju Nemčije veliko dela, v Sloveniji iskal podjetnike, ki bi bili pripravljeni zanj zaposlovati delavce. V letu in pol je prepričal tri delodajalce, ki so zanj zaposlili več delavcev. Osumljenec je sprva za delavce plačeval dogovorjen znesek za plače, kasneje pa je s plačevanjem prenehal. Več opeharjenih delavcev se je zaradi neizplačevanja plač vrnilo v Slovenijo, med oškodovanimi so bili tudi trije državljani Hrvaške. Policisti s preiskavo nadaljujejo, saj ocenjujejo, da je oškodovanih delavcev še več. O ugotovitvah so seznanili tudi nemške varnostne organe, s katerimi sodelujejo.

Voznik začetnik zletel s ceste

O prometni nesreči z udeležbo osebnega avtomobila pri Drnovem so bili ob 21. uri obveščeni policisti PP Krško. Ugotovili so, da je 23-letni voznik vozil iz smeri Leskovca proti Drnovem. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj nesreče, ki je voznik začetnik, je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Gasilci PGE Krško so odklopili akumulator na vozilu, protipožarno zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, goljufije in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Popolna zapora Rimske ceste in ceste v Črncu

Kop Brežice obvešča, da bo od 15. 3. do 5. 4. vzpostavljena popolna zapora lokalne ceste Rimska cesta (M. Petrol–Dvorce). Zapora je potrebna zaradi obnove voziščne konstrukcije. Obvoz bo ustrezno označen s prometno signalizacijo. Istočasno Kop Brežice obvešča, da bo zaradi obnove voziščne konstrukcije v petek, 15. 3., in v ponedeljek, 18. 3., med 8. in 16. uro (dnevno se odstrani) vzpostavljena popolna zapora lokalne ceste Brežice–Cundrovec v naselju Črnc. Obvoz bo označen.

Elektrodela 15. marca

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 15. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Smednik med 7.30 in 8. uro in ter med 13.35 in 14.05 uro,
  • TP Dolga Raka med 7.30 in 8. uro in med 13.30 in 14.10 uro,
  • TP Orešje grad med 9. in 10. uro ter
  • TP Pecelj, Slakovec, Ledina, Ledgonje, Zajčja Gora (nadomestna) in INES Sevnica med 10.30 in 14. uro.
« Nazaj na seznam
»