Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponedeljek v znamenju nesreč; hude poškodbe traktorista

Objavljeno: Torek, 24.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
traktor-nesreca-foto PGE-arhiv

Simbolna fotografija (foto PGE Krško, arhiv PO)

Policisti PP Krško so bili 23. 9. nekaj pred 15. uro obveščeni o nesreči pri delu v okolici naselja Hrastek. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 71-letni  moški  v vinogradu vozil kmetijski traktor s pripeto prikolico po klancu navzdol.  Pri tem je voznik  izgubil oblast nad vozilom, priklopnik se je odpel, traktor z voznikom pa večkrat prevrnil. Hudo poškodovanega voznika so reševalci  odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Že v jutranjih urah, ob 6.23, sta v naselju Log trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in usmerjali promet. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Brežice. Ob 9.18 je pri naselju Mali Vrh voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in trčila v brežino. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so kraj zavarovali, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč pri odstranitvi vozila in očistili vozišče. Reševalci NMP Brežice so voznico oskrbeli na kraju nesreče in jo prepeljali v SB Brežice. Ob 16.18 sta na avtocesti pri Mokricah trčili osebni vozili.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Slovenske  vasi in Trnovca izlsedili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski  postopki s štirimi državljani Bangladeša, po tremi državljani Kosova in Pakistana in dvema državljanoma Turčije še niso zaključeni.

Požar v zabojniku za smeti

23. 9. je okoli 9. ure na Trgu svobode v Sevnici zagorel manjši zabojnik za smeti. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so požar pogasili.
 
Ponedeljkov močan naliv povzročal preglavice

Popoldan je zajelo posavske občine neurje z močnim deževjem. Gasilci PGD Veliki Podlog so izčrpali vodo iz treh stanovanjskih objektov, gasilci PGD PGD Prekopa in Kostanjevica na Krki iz stanovanjskega objekta ter vozišča regionalne ceste, gasilci PGD Spodnja Pohanca pa so zavarovali gospodarski objekt in očistili jaške.  

OBVESTILA

Elektrodela 24. septembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 24. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • TP Dvo- izvod Dvor desno in izvod Sajevce levo med 8. in 12. uro,
  • TP Vrhnje-izvod smer Župelevec med 8.30 in 11. uro ter 
  • TP Otavnik, Bojnik, Marendol in Jeperjek med 8.30 in 14. uro. 
« Nazaj na seznam
»