Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so se skušali izogniti mejni kontroli

Objavljeno: Ponedeljek, 26.11.2018    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Na mejni prehod Slovenska vas je 23. 11. v večernih urah na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom pripeljal 25-letni voznik osebnega avtomobila iz Slovenije, v vozilu pa sta bili še dve potnici, državljanka Slovenije in Hrvaške.

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila in v prtljažnemm delu našli skrita dva državljana Turčije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli. Tujca so policisti po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, 25-letnega voznika pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti Postaje mejne policije Dobova so 25. 11 izvajali kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije in je v vagonih - silosih, v Italijo prevažal koruzo. Med pregledom so na podvozju vlaka našli skritega državljana Kube, ki je skuša nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Griblje, Tribuče in Rigonce izsledili in prijeli deset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s sedmimi tujci, ki so se izrekli za državljane Sirije, dvema, ki sta se izrekla za državljana Palestine in dvema državljanoma Moldavije še niso zaključeni.

Ostali dogodki
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 118 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 455 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 33-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali štiri kršitelje. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam
»