Časopis za pokrajino Posavje
8.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli tatu registrskih tablic

Objavljeno: Ponedeljek, 15.02.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiški policisti so bili 14. 2. zvečer obveščeni, da naj bi z vozila, parkiranega na dvorišču počitniške hiše, neznanci ukradli registrske tablice. O tatvini je novomeški OKC takoj seznanili policiste na širšem območju in policisti PP Črnomelj so pri Gabru ustavili osebni avtomobil Renault megane z nameščenimi ukradenimi tablicami, ki so jih zasegli in vrnili oškodovancu. 24-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.
 

Vlom v počitniško hišo pri Raki

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v zadnjih dveh mesecih v Selih pri Raki nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago, kosilnico na nitko in agregat. Ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med pregledom tovornega vozila turških registrskih oznak na vstopu v Slovenijo odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti PP Brežice izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana in dva državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Elektrodela pri Treh lučkah in v Stari vasi na Bizeljskem

daljnovod-zadovinek (2)

Fotografija je simbolična.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah, danes, 15. februarja, med 8.30 in 9.30 prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško okolica na območju transformatorske postaje SREMIČ nizkonapetostni izvod TRI LUČKE, na področju nadzorništva Bistrica ob Sotli na območju transformatorske postaje Stara vas 2 Bizeljsko pa bo dobava prekinjena med 9. in 11. uro.

Največ izrednih dogodkov v krški občini

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili sedem izrednih dogodkov, od tega tri v občini Krško, enega v občini Brežice, enega v občini Kostanjevica na Krki in dva v občini Sevnica.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam