Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prometna nesreča v Župelevcu

Objavljeno: Torek, 21.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (4)
Brežiški policisti so bili nekaj pred 15. uro obveščeni o prometni nesreči v Župelevcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 57-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v avtomobil 21-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri.

Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,31 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Iz rezervoarja iztočili gorivo

V okolici Krškega je nekdo iz odklenjenega rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 350 litrov goriva.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.
 
« Nazaj na seznam