Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tatvina žag: sečnja ali preprodaja?

Objavljeno: Sreda, 14.04.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlomilec (pexels.com)

Simbolična slika

V Krškem so v noči na 13. 4. neznanci vlomili v prodajalno ter odtujili več motornih žag in zaščitna oblačila. Z vlomom in tatvino so povzročili za več kot 10.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Požar ukrotili, kljub temu velika gmotna škoda

O požaru na Ulici Kozjanskih borcev v Brežicah smo poročali že v času intervencije gasilcev, policisti, kakor so zapisali na PU Novo mesto, pa so bili o njem obveščeni nekaj po 13.30. Požar, ki je zajel skladiščne prostore in se je razširil po celotnem objektu, so gasilci omejili in pogasili. Poškodovan ni bil nihče, po nestrokovni oceni je nastalo za več deset tisoč evrov premoženjske škode. Kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vzrokov za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom, poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam