Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Voznik začetnik po avtocesti z več kot 200 km/h

Objavljeno: Torek, 06.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kršitev AC 051020

Foto: PPP Novo mesto

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so popoldne z video nadzornim sistemom Provida opravljali meritve hitrosti na avtocesti. Med Drnovim in Obrežjem so vozniku osebnega avtomobila Chevrolet izmerili povprečno hitrost 210,4 km/h.

Kršitelja so ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 21-letnega voznika začetnika, ki ima vozniško dovoljenje eno leto in tri mesece. Izločili so ga iz prometa, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje. O kršitvi cestnoprometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Lažno se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja

Okoli 10. ure se je na dvorišče stanovanjske hiše v Leskovcu pri Krškem z osebnim avtomobilom sive barve pripeljal neznanec, ki se je lažno predstavljal za uslužbenca telekomunikacijskega podjetja. Starejšo stanovalko je zamotil s pogovorom in jo zvabil iz hiše, v tem času pa je sostorilec vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit v vrednosti okoli 3000 evrov. Žrtev je šele po odhodu neznancev ugotovila, da je bila oškodovana. Osumljenec naj bi bil srednjih let in močnejše postave, odpeljal pa naj bi se z osebnim avtomobilom sive barve ljubljanskih registrskih oznak.

Policisti občanom ponovno svetujemo, naj bodo previdni ob obisku neznancev. Največ podobnih tatvin smo obravnavali v dopoldanskih urah, ko so starejši običajno sami doma. Svetujemo, da se ob obisku neznancev prepričajo, da gre dejansko za osebe, za katere se izdajajo, še bolje pa da osebo odslovijo in ji svetujejo, da se vrne kasneje, ko bo ob obisku prisoten še kdo od domačih ali oseba, ki jo poznajo in ji zaupajo. Neznano osebo naj imajo ves čas pod nadzorom in je ne vabijo v hišo. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas, naj vrata zaklepajo, imajo ključ pri sebi in so pozorni na osebni opis osebe, znamko in tip ter registrsko številko vozila. V primeru da postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Poskušali so se izogniti mejni kontroli

IMG_6880

Foto: PMP Obrežje

Ob 18.30 je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine, ki je prevažal plastični granulat. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled tovornega dela z detektorjem srčnega utripa, ki je zaznal prisotnost oseb.
IMG_6887

Foto: PMP Obrežje

Odstranili so carinsko zalivko in med tovorom odkrili sedem tujcev, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Šest državljanov Maroka in državljana Libije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Na mejni prehod Obrežje je okoli 13. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Slovenije. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 60-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznika, ki ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, kaznuje z globo najmanj 1.200 evrov in se mu izreče 18 kazenskih točk.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»