Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

16-letniku zasegli plinsko pištolo

Objavljeno: Petek, 14.05.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
PUNM_PISTOLA_1_2

Fotografija je simbolična.

Brežiške policiste so nekaj pred 18. uro občani obvestili, da naj bi na območju Brezine slišali strele. Takoj so se odzvali, preverili navedbe in na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je s plinsko pištolo streljal 16-letnik. Pištolo, s katero je mladoletnik kršil javni red in mir, so zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Na podlagi ugotovitev bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Poskus izmika mejni kontroli

V noči na 14. 5. so policisti PMP Dobova med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo v enem izmed vagonov, natovorjenih s peskom, odkrili dva državljana Libije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi enajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Obvestila 

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Krško mesto na območju transformatorske postaje Stara vas Videm, nizkonapetostno omrežje – Partizanska pot, Stara vas proti Vidmu predvidoma med 9. in 12. uro in na območju transformatorske postaje Leskovec križišče, nizkonapetostno omrežje – Žaga Arh predvidoma med 12.30 in 14. uro;
  • na področju nadzorništva Sevnica na območju transformatorske postaje Log kamnolom predvidoma med 8. in 10.30 uro in na območju transformatorske postaje Dedna gora predvidoma med 11. in 14. uro.
Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam