Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

19-letnemu delavcu v Vipapu stisnilo roko; v Malem Podlogu 42-letnik padel s strehe

Objavljeno: Četrtek, 25.03.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (3)

Fotografija je simbolična.

V sredo ob 11.43 je v podjetju Vipap Krško delavcu pri opravljanju del stisnilo roko. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu in reševalcem NMP Krško ter poškodovanega prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMPK Krško so težje poškodovanega na kraju medicinsko oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v SB Brežice.

Nesrečo so obravnavali tudi policisti PU Novo mesto. Nekaj pred 12. uro se je zgodila nesreča pri delu v podjetju v Krškem, kjer se je pri delu s strojem hudo poškodoval 19-letni delavec. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa je bil zaradi posebno hudih telesnih poškodb odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so obvestili preiskovalno sodnico, državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo, ki so prišli na kraj nesreče.

Padel s strehe

Okoli 16.30 so bili policisti PP Krško obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu in je zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 42-letni moški v Malem Podlogu izvajal dela na strehi gospodarskega objekta in padel z višine okoli šestih metrov. O nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico, državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Tlenje na požarišču
 
Zjutraj  so v naselju Veliki Dol, občina Krško, po sanaciji na požarišču ponovno začela tleti drva in krma. Gasilci PGD Veliki Kamen so na kraju z vodo zalili kraj požarišča.

Dva travniška ...

Gasilci so imeli čez dan opravka z več travniškimi požari. Ob 10.21 je v naselju Orešje nad Sevnico gorela podrast na travnato-gozdni površini. Požar na površini okoli 550 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Sevnica. Ob 17.41 je ob Elektrarniški cesti v Brestanici, zagorelo v naravi. Gasilci PGE Krško in PGD Brestanica so pogasili požar podrasti na površini okoli 25 arov.
 
... in en dimniški požar
 
Ob 12.18 so zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta v kraju Križe, občina Brežice. Gasilci PGD Križe 1999 in Spodnja Pohanca so požar pogasili, očistili dimniško tuljavo in pregledali okolico dimnika.
 
Helikopter odpeljal poškodovano osebo in novorojenčka
 
Ob 13.36 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala poškodovano osebo in novorojenčka z inkubatorjem iz SB Brežice v UKC Ljubljana.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 25. marca 2021, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju Brestanice z okolico (nadzorništvo Krško okolica), na območju transformatorske postaje Mali Kamen Okrog med 8:30 in 10:00 uro in na območju transformatorske postaje Črete med 10:30 in 12:00 uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam