Časopis za pokrajino Posavje
12.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

21-letni nasilnež poškodoval pet oseb

Objavljeno: Sobota, 07.12.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V petek v jutranjih urah so policiste klicali v naselje blizu Krškega, kjer naj bi prišlo do spora med štirimi družinami. Na številki 113 so sprejeli več klicev na pomoč, v katerih so omenjali fizično nasilje in orožje. Operativno-komunikacijski center je na kraj napotil več patrulj.

Po prvih zbranih obvestilih je bilo v pretepu lažje poškodovanih pet oseb (eno so odpeljali v bolnišnico), policisti pa so pridržali
21-letnega nasilneža, ki naj bi oborožen s sekiro najprej razbil vrata, vstopil v hišo ter med kričanjem in pretepanjem (tudi z uporabo solzilca) poškodoval pet oseb. Osumili so ga storitve kaznivih dejanj nasilništva, groženj, poškodovanja tuje stvari, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, kršitve nedotakljivosti stanovanja. Policisti so zasegli plinski razpršilec in dve palici, orožje še iščejo.

Nasilneža so v zadnjih letih 75-krat ovadili zaradi različnih kaznivih dejanj, ga več kot 15-krat obravnavali zaradi različnih kršitev javnega reda in miru ter več kot 20-krat za različne prekrške s področja prometne varnosti.

Zasegli avto 21-letniku

V Brežicah so policisti zasegli avto 21-letnemu vozniku. Pri kontroli prometa so namreč ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, ki mu je bilo ponoči začasno odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. 21-letnik je namreč voznik začetnik, ki mu je alkotest  v nočni kontroli pokazal 0,14 mg/l alkohola. Uvedli so postopek o prekršku.

Vlom v Pleterju

Krški policisti so v četrtek zvečer obravnavali vlom v hišo v Pleterju, kjer so storilci pregledali prostore in odnesli nekaj gotovine, ki so jo našli – so pa (po prvih ugotovitvah) naredili več škode na objektu, kot pa je bila vrednost ukradenih stvari.

Mejne zadeve

Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so pozno popoldne na izstopu državne meje pri mejni kontroli državljana Albanije (potnik na avtobusu) ugotovili, da ima prepoved vstopa v Republiko Slovenijo. Po prvih zbranih obvestilih je najverjetneje vstopil v Slovenijo iz Italije. Pri temeljiti mejni kontroli tovornega vozila so na Obrežju, na vstopu v državo, odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrila med tovor in tako poskusila nezakonito vstopiti v Slovenijo. Pri mejni kontroli državljana Bosne in Hercegovine so ugotovili, da je ljubljansko okrožno sodišče zanj razpisalo tiralico, zato so mu odvzeli prostost in ga predali uslužbencem sodišča.

Na mejnem prehodu Slovenska vas so pri mejni kontroli na vstopu ugotovili, da se državljan Tunizije izkazuje s ponarejeno osebno izkaznico Italije. Pri temeljiti mejni kontroli so našli njegov pravi potni list. Zaradi ponarejanja listin ga bodo kazensko ovadili.
« Nazaj na seznam