Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

23-letnik v begu pred policisti treščil v drevo

Objavljeno: Torek, 07.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (1)
Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti v noči na 7. 1. pri Smedniku s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil z veliko hitrostjo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapeljal z avtoceste, v Ruhni vasi pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo.

Po trčenju je vozilo kršitelja odbilo na cesto, kjer je trčil še v službeno vozilo policije. 23-letnega voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, so policisti obvladali in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligrama alkohola. Avtomobil so zasegli, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 47-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,29 miligrama alkohola (2,68 g/kg). Zasegli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključenem pridržanju ga bodo privedli v postopek pred pristojnega sodnika.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc in Velikega Bana izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, državljana Afganistana in državljana Pakistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Dimniški požar na Bizeljskem

Sinoči, nekaj po pol osmi uri zvečer, je na Vinarski cesti na Bizeljskem zagorelo v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Bizeljsko in Stara vas so požar pogasili, v prisotnosti dimnikarja dimnik očistili in pregledali prostore v bližini dimnika.
« Nazaj na seznam