Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

26-letnik vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Objavljeno: Ponedeljek, 05.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
meritev hitrosti (1)

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Krško so 3. 8. med kontrolo prometa v Gradišču pri Raki ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in v Gradišču trčil v avtomobil, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Med postopkom so policisti ugotovili, da 26-letni povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,48 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so 4. 8. med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Čatežu ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Hrvaške v avtomobilu prevaža štiri državljane Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana pa še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 2. 8. in 5. 8. so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Sinjega Vrha, Dobove, Metlike, Črnomlja, Dobravice, Balkovcev, Krškega in Novega mesta izsledili in prijeli 48 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 19 državljani Maroka, osmimi državljani Sirije, šestimi državljani Iraka, po petimi državljani Bangladeša in Indije in državljanom Pakistana še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 199 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 680 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 29-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja denarja, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Sobotna nesreča na avtocesti

V soboto pod večer se je na avtocesti na relaciji Drnovo-Čatež ob Savi, pri naselju Mrtvice, pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo, poškodovale pa so se tri osebe. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka in na vozilu odklopili baterijo. Reševalci so poškodovane ustrezno oskrbeli in pripeljali v UC SB Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Neurje 'razgrajalo' tudi v Posavju

V petek popoldne je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo tudi Posavje. V občini Brežice je bilo podrtih več dreves ter poplavljenih in razkritih objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja in gasilci PGD Veliki Obrež, Mali Obrež, Gabrje, Mihalovec in Brežice, ki so odstranili podrta drevesa, iz štirih stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo in prekrili en gospodarski objekt.
 
Tudi v občini Krško je neurje podrlo več dreves, naneslo zemljo na cestišče ter poplavilo objekte. Posredovali so delavci cestnega podjetja tergasilci PGE Krško, PGD Raka, Podbočje in Brege, ki so odstranili podrta drevesa, očistili cestišče ter iz štirih stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.

Med neurjem se je v občini Sevnica na regionalno cesto pri Brezovem podrlo drevo, ki je oviralo promet. Posredoval je dežurni delavec CGP, ki je drevo odstranil.
 
Zvečer so v občini Krško zaradi padca drevesa na električne vodnike ostali brez elektrike odjemalci iz naselij Straža pri Raki, Vrhulje, Nemška vas in Senuše. Dežurni delavci Elektra Celje so napako odpravili ob 22. uri.

Obvestila

Kostak Krško obvešča, da bodo v ponedeljek, 5.8.2019, izvedli popolno zaporo na cesti LK 192831 Sejmiška ulica in na cesti LZ 193291 Grebenčeva cesta, ter delno zaporo na cesti LC 191151 Leskovec – Senuše – Veliki Trn (Ul. Anke Salmič), zaradi asfaltacije.
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorskih postaj Dolenje Radulje izvod Dolenje Radulje med 8. in 12. uro ter Zdravstveni dom Krško izvod Kovinarska 11,11A,11B med 8. in 14. uro. Na področju nadzorništva Bistrica ob Sotli, na območju transformatorske postaje Zgornja Sušica izvod Zgornja Sušica med 8.30 in 12.30 uro.
« Nazaj na seznam
»