Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

29-letnik divjal po Brežicah in se prevrnil v Globokem

Objavljeno: Četrtek, 15.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Car-Accident-Advice

simbolična slika

14. julija okoli 20.45 se je v Globokem voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč policiji ter vlečni službi. Reševalci NMP Brežice so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Kot sporočajo s PU Novo mesto, so bili policisti okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči v Globokem. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Honda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil voznika, ki je ob zavijanju desno zmanjšal hitrost. Voznik Honde in potnik v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v bolnišnici. Po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 29-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,73 miligrama alkohola. Navedbe, da naj bi v času nesreče vozil njegov mladoletni sopotnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola in nima vozniškega dovoljenja, pa policisti še preiskujejo. Ugotovljeno je bilo tudi, da je voznik Honde pred nesrečo z nevarno vožnjo v Brežicah ogrožal varnost drugih udeležencev v prometu in po mestnih ulicah, kjer je hitrost omejena na 30 km/h, vozil s hitrostjo okoli 100 km/h. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper nevarnega voznika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Previdno na avtocesti med Obrežjem in Drnovim

Zaradi del je na avtocesti med Obrežjem in Drnovim od 14. 7. promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Postavljena je delovna zapora, najvišja dovoljena hitrost je 80 km/h. Policisti so od vzpostavitve zapore na tem odseku obravnavali že več prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih 16 vozil. V nesrečah ni bi nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na vozilih. Ugotavljamo, da številni vozniki ne upoštevajo omejitev hitrosti, se nepravilno razvrščajo, pred zaporo menjavajo pasove in ne upoštevajo zadostne razdalje med vozili. Omenjene kršitve pomenijo večje tveganje za nastanek prometnih nesreč, obenem pa vplivajo na manjšo pretočnost prometa.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Sevnici izsledili in prijeli tri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Motena dobava vode na Cesti bratov Milavcev in Ulici kozjanskih borcev v Brežicah

Komunala Brežice obvešča uporabnike iz Ceste bratov Milavcev (od hišne številke 68 do 92) in Ul. kozjanskih borcev v Brežicah (hišne številke 2, 3 in 5), da bo danes, 15. 7., predvidoma med 7.00 in 15.00, zaradi nujnih vzdrževalnih del motena dobava pitne vode na vodovodnem omrežju.

Motena dobava elektrike Sevnica-Dobrava

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 15. 7, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica, in sicer med 8.00 in 15.00 na območju transformatorske postaje Sevnica Dobrava.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam