Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

31-letni kršitelj brez veljavne vozniške, z neregistriranim avtom in 2,5 promili alkohola

Objavljeno: Ponedeljek, 02.10.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_0069

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Krško so v noči na 1. 10. ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je s počasno in nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Voznik Audi A4 sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da gre za 31-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,22 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, ga odpeljali v prostore za pridržanje in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

V noči na 1. 10. so sevniški policisti v Sevnici ustavili voznika kombija Peugeot boxer. Ugotovili so, da 48-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,48 miligrama alkohola. Na kombiju je imel nameščeni različni registrski tablici, ki pripadajo drugim vozilom. Peugeot boxer so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Nočni 'izlet' s cestišča na travnik

V noči s sobote na nedeljo, ob 2.28, je na Topliški cesti v Brežicah osebno vozilo zapeljalo s cestišča na travnik. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in osvetljevali kraj dogodka. Reševalci NMP Brežice so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Brežice.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi v noči na 30. 9. ustavili voznico kombija Opel vivaro, nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 44-letna državljanka Nemčije v vozilu prevaža tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo (13 državljanov Turčije, osem državljanov Iraka, štiri državljane Sirije in državljana Palestine).

V noči na 1. 10. so na avtocesti iz smeri Obrežja proti Brežicam ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault scenic hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapustil avtocesto in v krožišču v Čatežu ob Savi izgubil oblast nad vozilom, trčil v brežino in peš pobegnil. Policisti so do prihoda reševalcev nudili pomoč dvema državljanoma Turčije, ki ju je voznik prevažal v prtljažniku in sta se v nesreči poškodovala. Na območju Čateških Toplic so izsledili in prijeli tudi pobeglega voznika, 24-letnega državljana Turčije.

V noči na 2. 10. so policisti v Trnju na območju Brežic opazili kombi hrvaških registrskih oznak. V kombiju se je nahajalo 12 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznik je še pred prihodom policistov s kraja pobegnil.

Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 29. 9. in 2. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Mokrice, Čatež ob Savi, Sela pri Dobovi, Brežice, Jereslavec, Mihalovec) izsledili in prijeli 230 državljanov Afganistana, 83 državljanov Maroka, 65 državljanov Pakistana, 38 državljanov Rusije, 23 državljanov Sirije, 22 državljanov Indije, 20 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sierra Leone, osem državljanov Nepala, osem državljanov Mongolije, osem državljanov Šrilanke, osem državljanov Turčije, pet državljanov Irana, pet državljanov Konga, tri državljane Gvineje, tri državljane Alžirije, tri državljane Eritreje, dva državljana Egipta, dva državljana Gane in dva državljana Iraka in na območju PP Črnomelj šest državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni. 

Vlom v Krškem

V noči na 30. 9. je v Krškem nekdo vlomil v poslovne prostore in iz predala pulta odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode. 

Delavec padel z lestve

V soboto ob 9.23 se je v naselju Brestanica, občina Krško, pri padcu z lestve poškodoval delavec. Reševalci NMP Krško so delavca oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Gasilci nad sršene

V petek ob 15.27 so gasilci PGD Kostanjevica na Krki v naselju Kočarija, občina Kostanjevica na Krki, s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo s stanovanjskega objekta.

OBVESTILA

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na območju transformatorske postaje Spar Senovo v ponedeljek, 2. oktobra 2023, med 12:00 in 14:00 uro;
  • na območju transformatorske postaje Zakot 3, nizkonapetostno omrežje – Arnšek, Lasič v ponedeljek, 2. oktobra 2023, med 80:00 in 14:00 uro. 
Občina Sevnica sporoča o popolni zapori prometa na odseku lokalne ceste, št. 373621 Ajdovec-Cesta na Dobravo-rondo, pri OŠ Savo Kladnik Sevnica, od 2. 10. do 6. 10. 2023.  

Občina Brežice sporoča o popolni zapori LK 027051-Finžgarjeve ulice med km 0.000 do km 0.240, od 2.10.2023 do 30.11.2023, 24 ur dnevno, zaradi rekonstrukcije cestišča in vodovoda.

Vir: ReCO Brežice in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»