Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

44-letnica je pošteno napihala

Objavljeno: Ponedeljek, 30.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (4)
Policisti PP Krško so 27. 9. nekaj pred 13. uro v Dovškem ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letna kršiteljica, ki je vozila neregistriran avtomobil, je imela v litru izdihanega zraka 1,35 miligrama alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

O prometni nesreči na avtocesti med Smednikom in Krškim so bili policisti obveščeni 28. 9. nekaj po 17. uri. Ugotovili so, da je 46-letna voznica osebnega avtomobila izgubila oblast nad vozilom in trčila v naletni varnostni meh. Vozilo je odbilo preko vozišča, kjer je trčila v varnostno ograjo. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,61 miligrama alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

S parkirnega prostora na Černelčevi cesti v Brežicah je med 27. 9. in 28. 9. neznanec odtujil kolo z motorjem znamke Gilera runner bele barve, registrskih oznak KK NR-86.

V okolici Sevnice je 28. 9. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil denar.

V Globokem na območju Brežic je 28. 9. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

Poškodovanje športnega objekta

V noči na 29. 9. je pri športnem objektu v Krškem nekdo poškodoval podlago iz gume, zaščito razsvetljave, fasado in reklamni pano. Policisti PP Krško okoliščine poškodovanja še preiskujejo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so v noči na 29. 9. med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na podvozju dveh vagonov našli skrite štiri državljane Indije in državljane Pakistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 29. 9. nekaj po 9. uri so v enem izmed tovornih vagonov, ki je prevažal glino, našli še tri državljane Sirije, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 27. 9. in 30. 9. so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lokev, Orehovice, Žvirč, Hrasta pri Vinici in Dobrave (Brežice) izsledili in prijeli 44 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 29 državljani Pakistana, 12 državljani Afganistana, dvema državljanoma Indije in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam