Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

53-letnik v Cerkljah ob Krki vijugal po vozišču

Objavljeno: Ponedeljek, 12.10.2020    Rubrika: KRONIKA
Policijski avto (3)
Brežiški policisti so bili 11. 10. popoldne obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Cerkljah ob Krki vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu.

Na podlagi opisa so voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letni kršitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,55 miligrama alkohola, se z rezultatom preizkusa ni strinjal, zato so zanj odredili strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 9. 10. in 12. 10. na območju Žuničev, Sinjega vrha, Tanče Gore, Dragatuša, Srednjih Radencev, Podloga (PP Črnomelj), Dola in Premagovc (PP Krško) izsledili in prijeli 26 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Bangladeša, štirimi državljani Pakistana, štirimi državljani Kosova, štirimi državljani Sirije in dvema državljanoma Libije še niso zaključeni.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 11. 10. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so na podvozju odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam