Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

56-letna voznica iz Krškega vozila kar 11 kilometrov v nasprotni smeri po prehitevalnem pasu AC

Objavljeno: Petek, 19.03.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
avtocesta_delo-48073278653_o

Fotografija je simbolična.

Policisti na OKC PU Novo mesto so danes nekaj pred 9. uro prejeli več obvestil o ogrožajoči vožnji voznika, ki naj bi na avtocesti iz smeri Drnovega proti Brežicam vozil v nasprotni smeri. Z namenom izsleditve voznika in zagotavljanja varnosti udeležencev v cestnem prometu je bilo na kraj napotenih več policijskih patrulj. V nekaj minutah so policisti vozilo izsledili, ustavili in zavarovali kraj. Ugotovljeno je bilo, da je 56-letna voznica iz Krškega kar 11 kilometrov vozila v nasprotni smeri po prehitevalnem pasu. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje pa še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

V zadnjem tednu dni je to na našem območju že tretji primer vožnje v nasprotni smeri po avtocesti. K sreči v nobenem primeru ni prišlo do hujših posledic. Voznike ponovno pozivamo k previdnosti, upoštevanju prometne signalizacije in vožnji v ustreznem psihofizičnem stanju. V primeru, da opazite voznika, ki vozi v nasprotni smeri, o tem nemudoma obvestite policiste na številko 113. Če ste seznanjeni o nevarnosti, da nekdo vozi v nasprotni smeri, zmanjšajte hitrost in zapeljite skrajno desno, po potrebi ustavite in vklopite vse štiri smernike.

Nezakonito prestopili državno mejo

Sevniški policisti so na območju Sevnice izsledili in prijeli dva državljana Pakistana in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki
so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Ostali dogodki 18. 3.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 151 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam