Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

62-letni povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Objavljeno: Sreda, 08.12.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (3)

Fotografija je simbolična.

Brežiški policisti so bili okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu. Ugotovili so, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil 37-letne voznice, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligrama alkohola, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prometna nesreča med Zavratcem in Impoljco

O prometni nesreči z udeležbo osebnega in tovornega vozila na cesti med Zavratcem in Impoljco smo bili obveščeni nekaj pred 14. uro. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil 46-letni voznik. Lažje poškodovanega povzročitelja in 23-letnega potnika iz njegovega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

22-letniku zasegli vozilo

Sevniški policisti so okoli 13.30 v Gornjem Brezovem kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford focus. 22-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Ford focus so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poskus vloma v Malem Vrhu

V naselju Mali Vrh na območju PP Brežice je med 18. in 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Črne gore. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte