Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

75-letnik se je prevrnil s traktorjem, 80-letnik se je poškodoval s krožno žago

Objavljeno: Ponedeljek, 29.03.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Rešilni avtomobil 112
Policisti PP Krško so bili 26. 3. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Cirja, kjer je 75-letni moški v vinogradu vozil kmetijski traktor po klancu navzdol in se z vozilom prevrnil. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

 

O nesreči pri delu na območju Jelenika pa so bili krški policisti obveščeni 27. 3. v dopoldanskih urah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih si je 80-letni moški hudo poškodoval roko pri delu s krožno žago. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, okoliščine pa policisti še preverjajo.

Vlom v prodajalno

V noči 28. 3. je v Krškem nekdo skozi okno vlomil v prodajalno. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak na podvozmu našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Večerno kurjenje gum v Kerinovem Grmu

Kerinov Grm-kurjenje gum
V nedeljo ob 22.53 so v romskem naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorele odpadne avtomobilske gume. Požar so pogasili gasilci PGE Krško. Obveščene so bile pristojne službe.

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili 22 izrednih dogodkov, od tega devet v občini Krško, osem v občini Brežice in pet v občini Sevnica.
 
Obvestila
 
Kostak d.d.Krško, obvešča o popolni interventni zapori na LK 192281, Ulica Milke Kerin od 29.03.2021 do 31.03.2021 zaradi del na cestišču. Obvoz ni predviden.
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 29. marca 2021, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije, za področje nadzorništvo Krško mesto, na območju transformatorske postaje: Leskovec gmajna 1, nizkonapetostno omrežje – Proti Senušam med 7:30 in 14:30 uro; za področje nadzorništva Krško okolica, na območju transformatorske postaje: Peč Rožno, Dolenji Leskovec in Dolenji Leskovec lovski dom med 10:00 in 14:00 uro; za področje nadzorništva Brežice pa na območju transformatorske postaje Brežice grad, nizkonapetostno omrežje – proti Savi desno med 12:00 in 14:00 uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam