Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

91 oseb so oškodovali za kar 260 tisočakov

Objavljeno: Petek, 10.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Denar 4

Fotografija je simbolična (Canva).

​Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so v začetku leta zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjenih več kaznivih dejanj poslovne goljufije po 228. členu KZ-1, na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zoper dve fizični osebi in pravno osebo, ki se je ukvarjala z dobavo in vgradnjo stavbnega pohištva. 

S storitvijo kaznivih dejanj je bilo oškodovanih najmanj 91 oseb, z dejanji pa je bilo povzročene za najmanj 260.000 evrov škode. Od podaje ovadbe so nadaljevali z zbiranjem obvestil in prejeli prijave še od 29 novih oškodovancev. V mesecu marcu 2023 so o oškodovancih in dodatno povzročeni škodi v višini 109.582 evrov s poročilom v dopolnitev predhodne kazenske ovadbe obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo Krško.

Vlomi in tatvine

V noči na 9. 3. je na Tovarniški ulici v Brežicah nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Brežicah je popoldne nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala armaturne plošče odtujil denarnico z dokumenti in gotovino.

S strehe počitniške hiše v kraju Hrastek na območju PP Krško je nekdo odtujil bakrene žlebove. Po oceni lastnika je škode za okoli 5.000 evrov.

V kraju Loke na območju PP Krško je v noči na 9. 3. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil varilni aparat.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje) izsledili in prijeli 27 državljanov Nepala, sedem državljanov Rusije, štiri državljane Indije, tri državljane Maroka, državljana Bangladeša, državljana Azerbejdžana in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam