Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Avto obstal na železniških tirih

Objavljeno: Petek, 03.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V petek zvečer, nekaj po 19. uri, je na relaciji Blanca – Sevnica osebno vozilo na železniškem prehodu zdrsnilo in obstalo na železniških tirih. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s pomočjo vitle izvlekli vozilo, pomagali policiji in vlečni službi. V nesreči ni bilo poškodovanih.
 

Dimniški požar v Podulcah
 
V petek zvečer je v naselju Podulce, občina Krško, zagorelo v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGE Krško in PGD Raka so nadzorovali požar, v prisotnosti dimnikarja dimnik očistili in okolico dimnika pregledali s termo kamero. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Raka.

Policisti PU Novo mesto so 1. in 2. januarja obravnavali 73 interventnih dogodkov, na številko policije 113 pa skupaj sprejeli 262 klicev. Zaradi kršitev javnega reda in miru so desetkrat posredovali na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru.

Peterica žejnih razgrajačev na bencinskem servisu

Prvega zjutraj so krški policisti posredovali na bencinskem servisu, od koder so na pomoč klicali že pred sedmo uro. Na bencinski servis je prišlo pet moških, ki je kršilo javni red in mir, hoteli so si sami postreči pijačo in se obnašali vsiljivo do zaposlenih, za nameček pa so še udarili 21-letnega prodajalca, ki jim očitno ni bil pogodu. Za prodajalca so poskrbeli na urgenci, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Policisti bodo za osumljene napisali kazensko ovadbo (povzročitev poškodbe), nekaterim pa napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.

Še v marici se ni umiril

V sredo popoldne so policisti posredovali v okolici Rake. Tam je 30-letnik pod očitnim vplivom alkohola kršil javni red in mir. Pomiriti se ni hotel – in ker ni šlo drugače – so mu nadeli lisice in ga odpeljali v pridržanje. Med vožnjo z marico je z glavo butal v stene vozila, se poškodoval, a kljub temu po zdravniškem pregledu ostal v pridržanju do iztreznitve.

Šest ilegalcev

Brežiški policisti so v sredo in četrtek na območju od Rigonc do Brežic prijeli šest tujcev, ki so državno mejo prestopili izven mejnega prehoda: šlo naj bi za državljane Maroka, Zahodne Sahare, Tunizije, Afganistana.
 
« Nazaj na seznam