Časopis za pokrajino Posavje
28.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Avtocisterna iz neznanega razloga s cestišča, tovornjak na avtocesti v ogrado

Objavljeno: Petek, 18.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (1)
Ob 8.34 je na cestnem odseku Dečno selo–Sromlje, občina Brežice, avtocisterna za prevoz kurilnega olja zaradi neznanega razloga, zapeljala s cestišča. Do izlitja nevarnih snovi ni prišlo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom vozilo izvlekli iz obcestnega jarka na cestišče in ga odstranili na varen kraj. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.42 je na avtocesti med izvozoma Smednik in Drnovo, občina Krško, tovorno vozilo zapeljalo s cestišča v zaščitno ogrado, se ustavilo na cestišču in v celoti onemogočilo promet. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem, izvršili pregled iztekanja nevarnih snovi, s tehničnim posegom ločili tovorno vozilo od uničene ograde ter nudili pomoč policiji in dežurnim delavcem DARS-a pri odstranitvi vozila. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v SB Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Pomagali občanki, ki je padla v stanovanju

Ob 20.25 je  v naselju Veniše, občina Krško, občanka v stanovanju padla in se pri tem poškodovala. Reševalci NMP Krško so občanko na kraju oskrbeli, gasilci PGE Krško pa so nudili pomoč pri prenosu osebe do vozila, s katerim so jo svojci prepeljali v UC Novo mesto.

V 80-letnega kolesarja trčil 81-letni voznik

Zjutraj se je v Brežicah v prometni nesreči lažje poškodoval 80-letni kolesar. S kolesom se je peljal čez cesto na prehodu za pešce, kjer je vanj trčil 81-letni voznik osebnega avtomobila. Alkohola pri udeležencih niso ugotovili.

Ukradli oblačila

V trgovini trgovskega centra v Krškem sta v četrtek popoldne dve ženski odnesli več kosov oblačil v vrednosti 76 evrov, jih skrili v vrečko in odšli mimo blagajne brez plačila. Storilki naj bi bili iz okolice Krškega.

Z gradbišča ukradli odpadno železo

Na Šolski ulici v Brežicah so neznanci z rdečim kombijem na gradbišču ob pol osmi uri zvečer naložili nekaj predmetov in se odpeljali. Kombi so kmalu zatem ustavili na Drnovem in ugotovili, da je v njem odpadno železo iz gradbišča. Zaradi majhne vrednosti se je lastnik odločil, da ne želi pregona osumljencev.
« Nazaj na seznam