Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brez elektrike bodo v delu sevniške občine

Objavljeno: Četrtek, 09.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
daljnovod-zadovinek (2)
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica na območju transformatorskih postaj Gaberje Kašele, Jelovec, Kovačev hrib, Veliki vrh, Vozenk, Telče in Telčice med 8.15 in 10. uro in na na območju transformatorskih  postaj Hantine, Male Drušče, Rogačice, Primož, Osredek pri Zavratcu in Hubajnica med 8.15 in 14.15 uro.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dobeno (Brežice), Bereča vas (Metlika), Koroška vas (Novo mesto) in Cerov Log (Šentjernej) izsledili in prijeli sedem državljanov Egipta, pet državljanov Maroka, tri državljane Sirije in državljana Albanije. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

 
« Nazaj na seznam