Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brez izpita vozil neregistrirano vozilo

Objavljeno: Ponedeljek, 26.09.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Med kontrolo prometa v Dolenjih Skopicah so brežiški policisti 23. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault clio so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom in tatvina motorne žage

V gozdu v kraju Kostanjek na območju PP Krško je 24. 9. nekdo vlomil v bager in odtujil motorno žago. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1400 evrov škode.

V treh dneh po ilegalnem prehodu prestregli prek 120 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 23. in 26. 9. na območju PP Brežice (Loče, Slovenska vas, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Rigonce, Ribnica, Mihalovec, Velika Dolina) prestregli 38 državljanov Indije, 21 državljanov Pakistana, 14 državljanov Turčije, 13 državljanov Bangladeša, 9 državljanov Burundija, 7 državljanov Kube, po 5 državljanov Afganistana, Iraka in Konga, 2 državljana Palestine, državljana Gambije in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Pri Kerinovem Grmu gorel odpadni material

gasilci-112 (1)

Fotografija je simbolična.

V nedeljo zvečer, nekaj pred 19. uro, je v bližini naselja Kerinov Grm gorel odpadni material na površini približno 20 kvadratnih metrov. Gasilci PGE Krško in PGD Drnovo so požar pogasili.

V preteklem tednu so na območju Posavja v ReCO Brežice zabeležili osem izrednih dogodkov, od tega tri v občini Kostanjevica na Krki, dva v občini Krško, dva v občini Sevnica in eden v občini Brežice.
 
Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice, med 11. in 13. uro na območju TP Mihalovec, nizkonapetostno omrežje – Proti Savi levo.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»