Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški policisti na območju Dobove zasegli prepovedano konopljo

Objavljeno: Petek, 09.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_6621
Policisti PP Brežice so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo pri osumljencu na območju Dobove. Med hišno preiskavo so našli in zasegli 35 sadik konoplje, pet kilogramov rastlinskih delcev konoplje in pripomočke za gojenje.

Osumljenca bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Zasegli ukraden avtomobil

Nekaj po 12. uri je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih avtomobilov. Ugotovili so, da so na osebnem avtomobilu Range rover evoque številke šasije prenarejene, med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu pa, da je bil avtomobil ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila moldavskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so odkrili štiri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krškega prijeli državljana Afganistana. Tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot zaradi drugih

Zaradi izjemnega povečanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi bo policija v naslednjih dneh z različnimi oblikami dela, kot so skupni nadzori z zdravstvenim inšpektoratom in drugimi pristojnimi inšpekcijskimi službami, ugotavljanje kršitev v samostojnih nadzorih, varovanje javnih zbiranj, in pri izvajanju rednih nalog še bolj pozorna, ali se upošteva priporočila strokovnjakov in sprejete zakone ter odloke, ki odrejajo posamezne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni.

Čeprav so prepovedi, še posebej tiste, ki močno vplivajo na družabno življenje ljudi, za vsakega razumljivo neprijetne, pa je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro nas vseh. Še posebej zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s koronavirusom lahko usodna.

Policisti zato znova pozivamo: Ravnajte odgovorno, spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih, saj lahko le vsi skupaj z odgovornim in samozaščitnim vedenjem ustavimo širjenje virusa.

Vir: PU Novo mesto, foto: PP Brežice
« Nazaj na seznam