Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški policisti so imeli veliko dela s kršitelji cestnoprometnih predpisov

Objavljeno: Sreda, 25.11.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija kontrola (2)

Fotografija je simbolična.

Pri kontroli prometa v Stari vasi so 24. 11. okoli 8. ure policisti ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola.

Avtomobil  so  mu zasegli, zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na Čatežu ob  Savi so nekaj pred 14. uro ustavili voznika mopeda, ki ni uporabljal zaščitne čelade. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan moped. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1120 evrov in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče.

V Cundrovcu so okoli 16.30 ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik za prekršek kaznuje z  globo v višini 1200 evrov, izreče se mu tudi 18 kazenskih točk.

Prav  tako  je bil pod vplivom alkohola tudi voznik osebnega avtomobila, ki so ga okoli 18. ure ustavili na Bizeljskem, v litru izdihanega zraka je imel  0,54  miligramov  alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog v višini 900 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

Vir: PU Novo mesto

OBVESTILA

Današnja elektro dela


Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje  Brežice vino med 8. in 14. uro.

Delna zapora ceste

Komunala Brežice zaradi izgradnje vodovoda podaljšuje zaporo ceste LC 024201 Stankovo-Vitovec-Velike Malence, JP 524521 - Mrzlava vas-Mrzlavski gaj in JP 524523 - Vitovec. V terminu od 25.11.2020 do 18.12.2020 bo delna zapora ter kratkotrajne popolne zapore (do 60 minut).

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam