Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški policisti zasegli prepovedano konopljo in orožje

Objavljeno: Petek, 04.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
zaseg konoplje in orozja (2)

Pridelovalec konoplje je za njeno sušenje uporabljal stojala za sušenje perila

Policisti PP Brežice so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Med hišno preiskavo, v kateri so sodelovali tudi novomeški kriminalisti in vodnik službenega psa, so v okolici stanovanjske hiše našli in zasegli 151 rastlin prepovedane konoplje, visoke med 60 in 240 cm, v stanovanjski hiši pa 1040 posušenih in svežih delov rastline konoplje, pripomočke za gojenje konoplje, puško z nameščenim daljnogledom in dušilcem in 59 nabojev.

50-letnemu osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali ekslozivov ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Prometna nesreča v bližini Gabrja v sevniški občini

V četrtek popoldan, nekaj po 16. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med Sevnico in Tržiščem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz Krmelja proti Sevnici. V Gabrju je ob vključevanju na regionalno cesto odvzel prednost in trčil v avtomobil, ki ga je iz smeri Sevnice pravilno pripeljal 26-letni voznik. Reševalci so v bolnišnico odpeljali lažje poškodovanega povzročitelja nesreče in tri potnike iz njegovega vozila. 22-letnemu vozniku bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tanča gora, Malenska vas, Vrhe in Obrežje izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Pakistana, dvema državljanoma Bangladeša, dvema državljanoma Maroka in državljanom Sirije še potekajo.

Vlom v garažo

V Bistrici ob Sotli smo obravnavali vlom v garažo, od koder je storilec ukradel več kosov ročnega orodja.

Elektrodela 4. oktobra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje TP BREŽICE MAROF - izvod MAROF ZAKŠEK med 8:30 in 12:00 uro in na območju transformatorske postaje TP KRMELJ LISCA - izvod MONTAŽNE HIŠE med 8:30 in 14:00 uro.
« Nazaj na seznam