Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Cel arzenal ostankov iz 2. svetovne vojne

Objavljeno: Petek, 13.05.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
ostanki 2. sv. vojne - simbolicna

Fotografija je simbolična.

V četrtek dopoldne je občan v naselju Svinjsko, občina Sevnica, pri opravljanju kmečkih del našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so odstranili in na kraju varno uničili protipehotno mino kalibra 100 mm, nemške izdelave, pet trotilskih nabojev protipehotne mine, nemške izdelave, 24 vžigalnikov ročne bombe, francoske izdelave, dve netilki protipehotne mine, nemške izdelave, in 222 kosov pehotnega streliva kalibra 7,9 nemške izdelave, vse ostanek II. svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Tehnična pomoč gasilcev
 
Ob 13.17 so gasilci PGE Krško v naselju Pristava, občina Krško, s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjskega objekta.
 
Požar v naravi na Lomnem
 
Ob 15.42 je v naselju Lomno, občina Krško, zagorela podrast v naravi. Požar na površini okoli trideset arov so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Veliki Trn, preprečili nadaljnje širjenje v gozd in opravili pregled terena.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Dobovi (PP Brežice) izsledili in prijeli štiri državljane Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništev: 
  • Področju nadzorništva Krško mesto med 6.15 in 7. uro ter med 16. in 17. uro na območju TP Ardro, Kripsar, Pijana gora in med 6.15 ter 17. uro na območju TP Raka. 
  • Področju nadzorništva Bistrica ob Sotli med 8. in 12. uro na območju TP Brezovica repnice, nizkonapetostno omrežje – Smer Kelher. 
  • Področju nadzorništva Sevnica med 8. in 14. uro na območju TP Murnice, nizkonapetostno omrežje – Kal.
Popolna zapora na Strmi poti

Kop Brežice obvešča, da je bila 12.5.2022 izvedena popolna zapora na lokalni cesti LK 19271 Strma pot. Zapora bo izvedena med 12.5.-15.7.2022 zaradi rekonstrukcije ceste.
 
Popoldne gasilska vaja v Dolnjem Brezovem

Danes, 13.5.2022, bo v popoldanskem času v Dolnjem Brezovem potekala gasilska vaja »Inplet«, pri kateri bodo sodelovalI gasilskI društvI PGD Sevnica in PGD Blanca. V ta namen bo uporabljena sirena javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte