Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Četrtkov požar v Krmelju preiskujejo tudi kriminalisti

Objavljeno: Petek, 24.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
23. 7. okoli 9.30 so bili policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Krmelju. Gasilci so požar omejili in pogasili, ogenj pa je uničil ostrešje in bivalni del v prvem nadstropju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov, ki so opravili ogled, je do požara prišlo v bližini akumulatorjev in napeljave sončne elektrarne. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin požara. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

PU Novo mesto-ukraden Audi

Ukraden Audi Q3 (foto: PMP Obrežje)

Zasegli ukraden Audi Q3

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih vozil. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil Audi Q3 ukraden v Švici. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 23. 7. intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 294 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Metliki zasegli traktor kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Petkova elektro dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 24. julija, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorskih postaj Mali Koren med 7.00 in 8.30, Kržišče med 9.00 in 10.30 ter Kostanjevica vodovod med 11.00 in 13.30.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!