Časopis za pokrajino Posavje
8.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čez zelenico v odbojno ograjo

Objavljeno: Torek, 16.02.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Pgd

Ponesrečenemu so na pomoč prihiteli sevniški gasilci in NMP ZD Sevnica.

Ob 16.49 je na Kvedrovi cesti v Sevnici osebno vozilo zapeljalo s ceste čez zelenico na parkirni prostor in tam trčilo v odbojno ograjo nad železniško progo. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, voznika izvlekli iz vozila na nosila in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanca na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v ZD Sevnica, od koder so ga odpustili v domačo oskrbo. Obveščene so bile pristojne službe.

Vir in foto: PGD Sevnica

Vozilo pobegnilo po klancu

V sredo dopoldne, ob 11.07, so v naselju Veliki Trn gasilci PGE Krško nudili pomoč občanu pri izvleki vozila, ki mu je pobegnilo po klancu navzdol. Gasilci so s pomočjo avtodvigala vozilo postavili nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Obtičal v dvigalu

Popoldne, ob 15.46, je v Naselju heroja Maroka v Sevnici v dvigalu večstanovanjskega objekta obtičala oseba. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so s tehničnim posegom ujeto osebo rešili iz dvigala.
 
Požar pri Volovniku
 
Pod večer, ob 18.34, je v bližini naselja Volovnik gorelo v naravnem okolju. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so manjši požar na robu gozda pogasili.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam