Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kolesar trčil v avtomobil in se poškodoval

Objavljeno: Ponedeljek, 16.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (1)
Brežiški policisti so bili 15. 9. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v Zgornji Pohanci. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 60-letni kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 43-letni voznik. Kolesarju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 13. 9. in 16. 9. so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Globoko, Jablance, Stara vas, Gabrje pri Dobovi, Drežnik, Bukošek, Podgračeno, Žužemberk, Bistrica in Rigonce izsledili in prijeli 41 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 17 državljani Bangladeša, 11 državljani Afganistana, petimi državljani Iraka, tremi državljani Alžirije, dvema državljanoma Albanije in po enim državljanom Maroka, Palestine in Sirije še niso zaključeni.

Delavca poškodovala težja kovinska konstrukcija

V soboto zjutraj je v Mladinski ulici v Brežicah težja kovinska konstrukcija udarila delavca. Reševalci NMP Brežice so delavca na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Požar na elektro omarici
 

V soboto zjutraj je v naselju Krsinji vrh, občina Sevnica, zaradi kratkega stika zagorela samostoječa električna omarica. Gasilci PGD Tržišče so zavarovali kraj dogodka, pregledali omarico, gašenje pa ni bilo potrebno, saj je ogenj sam ugasnil. Na kraj je bil napoten tudi dežurni delavec Elektra Celje.
 
Nesreča na bazenu

 
V soboto popoldne je na Topliški cesti na Čatežu ob Savi, občina Brežice, občanka padla na zunanjem bazenu in se pri tem poškodovala. Reševalci NMP Brežice so občanko ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Gasilci pomagali na Starem Gradu in Lazah

V petek popoldne so v naselju Stari Grad v Podbočju, občina Krško, gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo iz počitniškega objekta. V petek zvečer pa so na Lazah pri Boštanju, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom iz gozda izvlekli nasedlo osebno vozilo in ga postavili na gozdno pot.
 
S helikopterjem v UKC
 
V petek je posadka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz ZD Krško v UKC Ljubljana.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Brežice - na območju transformatorske postaje TP Slogonsko izvod Zevnik med 8. in 14. uro;
  • na področju nadzorništva Krško mesto - na območju transformatorskih postaj Žadovinek hlevi in Črpališče Brege med 7. in 10. uro, Kostanjevica obrtna cona med 7.30 in 8.30 uro ter med 13. in 14. uro, Spodnji Grič zaklonišče med 10.30 in 12.30 uro ter Raceland med 13. in 15. uro.
« Nazaj na seznam