Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Delovna nesreča v Brestanici; udor zemlje na Senovem; Pakistanec na podvozju

Objavljeno: Četrtek, 06.08.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (7)

Fotografija je simbolična.

V sredo zjutraj okoli 8. ure se je na Cesti prvih borcev v Brestanici pri delu poškodoval delavec. Posredovali so reševalci NMP Krško, ki so delavca na kraju oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Udor zemlje na Senovem

V sredi zjutraj je na Šercerjevi ulici na Senovem prišlo do udora zemlje. Stanovanjski objekt ni ogrožen. Plaz si je ogledal svetovalec za zaščito in reševanje na občini Krško.

Cestarji odpravljali posledice neurja 

Vzdrževalci cest so imeli še nekaj dela po torkovem večernem neurju. V sredo zjutraj so dežurni delavci podjetja Kostak Krško v naselju Ardro pri Raki in nato še na Senušah odstranili drevesi, ki sta padli čez vozišče in ovirali promet.

Gasilci uničevali sršenja gnezda

Gasilci pa imajo v teh dneh precej dela s sršeni. V sredo dopoldne so tako gasilci PGD Obrežje na Lamutovi ulici v Brežicah, zvečer pa še v Župeči vasi s stanovanjskih objektov odstranili sršenji gnezdi.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so pri kontroli tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi držane meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Preloka (PP Črnomelj), Vrhe pri Dolžu (PP Novo mesto) in Bukošek (PP Brežice) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Afganistana, šestimi državljani Bangladeša, petimi državljani Pakistana, državljanom Iraka, državljanom Maroka in državljanom Palestine, še niso zaključeni.

Vir: ReCo Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam