Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Delovna nesreča v Dobovi

Objavljeno: Sreda, 09.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Rešilni avtomobil 112
V torek okoli 13. ure se je na Vadnalovi ulici v Dobovi pri padcu poškodoval delavec. Posredovali so reševalci NMP Brežice, ki so delavca na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Vlomilec odnesel nakit

V okolici Krškega je med 11. in 22. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 400 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je okoli 19. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila ter v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 255 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar in enajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so pridržali voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Posredovali so zaradi enajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva  Brežice - na območju  transformatorskih postaj Krška vas,  Skopice,  Skopice šola in  Dolenje Skopice med 8.30 in 11. uro;
  • na področju nadzorništva Krško mesto - na območju transformatorske postaje Dolenje Radulje med 10.30 in 14.30 uro;
  • na področju nazorništva Sevnica - na območju transformatorske postaje Vrsa izvod na Stražo med 8.30 in 14. uro.
« Nazaj na seznam