Časopis za pokrajino Posavje
26.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Devet gasilskih enot gasi požar v Krmelju

Objavljeno: Ponedeljek, 06.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Danes, 6. 5., je malo po 5. uri zjutraj izbruhnil požar v industrijskem objektu v Krmelju. Posredujejo PGD Krmelj, PGD Sevnica, PGD Tržišče, PGD Šentjanž, PGD Boštanj, PGD Loka, PGD Telče, PGD Veliki Cirnik in PGE Krško. Zagorelo je v podjetju Galvana Doga v Industrijski coni Krmelj, kot so nam sporočili iz Regijskega centra Brežice, pa je gasilcem uspelo okoli 8. ure požar omejiti.

V nesreči v Hotemežu tri osebe poškodovane

Devet gasilski enot gasi požar v Krmelju

Tri v nesreči poškodovane osebe so bile prepeljane v celjsko bolnišnico (foto: PGD Sevnica)

3. maja sta ob 23.28 v Hotemežu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica in PGE Celje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, očistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policistom pri usmerjanju prometa in razsvetljevanju kraja dogodka, delavcem vlečne službe pri izvleki in nalaganju vozil ter pri oskrbi ponesrečenih oseb reševalcem NMP Laško in Sevnica, ki so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju in jih prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Foto: PGD Sevnica

Z vozilom v prometno signalizacijo

Danes zjutraj se je nekaj po 5. uri na Drnovem osebno vozilo zaletelo v prometno signalizacijo. Gasilci PGE Krško so odšli na kraj nesreče, vendar intervencija ni bila potrebna.

Med odsotnostjo stanovalcev vlomljeno na Logu

Med  26. 4. in 3. 5., ko so bili stanovalci odsotni, je na Logu pri Boštanju neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 500 evrov.

V podvozju vlaka odkrili Maročana in Libijca

Na železniški mejni prehod Dobova je 5. 5. na vstop v Slovenijo pripeljal tovorni vlak, ki je iz Srbije prevažal žito. Policisti so opravili pregled vlaka in na podvozju lokomotive izsledili državljana Maroka in državljana Libije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Elektrodela 6. maja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 6. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj Zakov in Bohor med 8.30 in 11.30 uro ter na območju transformatorske postaje Vrhe med 12. in 14. uro.

Dvomesečna zapora ceste pri Krmelju

Občina Sevnica obvešča, da bo med 6. 5. in 23. 7. 2019 zaradi sanacije usada izvedena popolna zapora prometa na odseku lokalne ceste Šentjanž-Štajngrob-Kal pri Krmelju-Svinjsko-Veliki Cirnik na odseku Štajngrob-Kal, zaradi sanacije usada.

Zapora ceste zaradi ureditve pločnika

Zaradi ureditve pločnika bo med 6. 5. in 10. 5. izvedena popolna zapora ceste R1-220, odsek 1334 Krško–Brežice, od 9,935 do 10,495 km (Cesta bratov Cerjakov Brežice).
« Nazaj na seznam