Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dimniška požara v Trebežu in Boštanju

Objavljeno: Četrtek, 30.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
dimniski pozar-simbolna

Simbolična fotografija

V sredo ob 21.37 so v naselju Trebež, občina Brežice, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Spodnja Pohanca, PGD Brežice okolica in PGD Brežice so nadzorovali izgorevanje saj in okolico dimnika pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 22.08 je v naselju Boštanj, občina Sevnica, zagorela lesena stropna obloga ob dimniku. Gasilci PGD Boštanj so odstranili oblogo, požar pogasili in okolico dimnika pregledali s termovizijsko kamero.
 
V Kerinovem Grmu gorelo osebno vozilo
 
Ob 22.03 je v naselju Kerinov Grm, občina Krško, zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGE Krško.

Na območju Dobove sedem Afganistancev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove izsledili in prijeli sedem državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Na Obrežju zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Range rover francoskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila ter ugotovili, da so številke šasije ponarejene, avtomobil pa je bil v letu 2018 ukraden v Italiji. 51-letnemu vozniku iz Romunije in 49-letnemu potniku so odvzeli prostost in ju pridržali, zasegli so tudi avtomobil. O ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi v Gornjem Lenartu, Šentlenartu in Radečah

V Gornjem Lenartu na območju PP Brežice je 29. 1. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V noči na 30. 1. je v Šentlenartu na območju Brežic nekdo skozi okno vlomil v prodajalno. Policisti okoliščine še preiskujejo.

V Radečah so obravnavali vlom v zunanje ograjene prostore podjetja, od koder je storilec ukradel več rabljenih akumulatorjev.

Policijska statistika 29. 1.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli vozila štirim kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Elektrodela 30. 1.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes, 30. 1., zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena oziroma motena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice, na območju transformatorske postaje Sela 2 izvod proti Dobovi med 11. in 14. uro in na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Kostanjevica klepar med 8. in 14. uro in na območju transformatorske postaje Orehovec med 8. in 12. uro.
« Nazaj na seznam