Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dimniški požar na Mali Dolini

Objavljeno: Torek, 31.12.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
dimniski pozar-simbolna

simbolna fotografija

Ob 8.59 so na Mali Dolini, občina Brežice, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Velika Dolina in Obrežje.

Prometna nesreča na avtocesti

Ob 21.28 je na avtocesti pri Čatežu ob Savi, občina Brežice, voznik z osebnim vozilom trčil v zaščitno ograjo in obstal na vozišču. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom, očistili cestišče ter nudili pomoč pri odstranitvi vozila. Reševalci NMP Krško so na kraju oskrbeli poškodovano osebo in jo odpeljali v SB Brežice.

Kot poroča PU Novo mesto, je okoli pol desete ure zvečer 52-letni voznik iz Švice na avtocesti proti Obrežju, v bližini počivališča Čatež, izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Poškodovanega voznika in sopotnico so odpeljali v splošno bolnišnico Brežice, kjer so ugotovili, da sta lažje poškodovana. Vzrok prometne nesreče naj bi bila neprilagojena vožnja, alkohola pa ni bilo prisotnega.

Sedem ilegalnih prestopnikov meje

Brežiški policisti so v bližini naselja Brezovica na Bizeljskem prijeli državljana Afganistana, v okolici Rigonc pa dva državljana Indije in štiri državljane Irana. Postopki s tujci še niso zaključeni.
« Nazaj na seznam