Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dimniški požar na Ponikvah, vlom v Kraški vasi in na Senovem

Objavljeno: Četrtek, 25.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
dimniski pozar-pge krsko.

Fotografija je simbolična.

V sredo ob 11.51 sta v naselju Ponikve, občina Brežice, gasilca PGD Obrežje, po dimniškem požaru, ki so ga pogasili domačini, preventivno s termovizijsko kamero pregledala dimniško tuljavo in okolico dimnika. Nevarnosti za nadaljnji požar ni bilo več.

Vlom v Kraški vasi in na Senovem

V Kraški vasi na območju PP Brežice je med 21. 5. in 24. 5. nekdo vlomil v dve počitniški hiši in odtujil živila in pijačo. Z vlomi in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

V noči na 25. 5. je na Senovem neznanec skozi vrata vlomil v skladišče prodajalne. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Hrvat je tihotapil Kitajce, Moldavec pa Iračane

Nekaj pred 12. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža štiri državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Na Čatežu ob Savi so okoli 23. ure ustavili državljana Moldavije, ki je prevažal pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Hrvaške in Moldavije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske in državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Podgračeno) izsledili in prijeli 40 državljanov Pakistana, 37 državljanov Bangladeša, 32 državljanov Maroka, 26 državljanov Rusije, devet državljanov Sirije, osem državljanov Indije, sedem državljanov Alžirije, pet državljanov Afganistana, tri državljane Irana, dva državljana Iraka in državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Elektro dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 25. maja 2023, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:

na Področju Sevnica z okolico (nadzorništvo Sevnica):
  • na območju transformatorske postaje Florjanski graben, nizkonapetostno omrežje – 1. vrsta Novšak, predvidoma med 8:00 in 14:00 uro.
  • na območju transformatorske postaje Šmarje 4, nizkonapetostno omrežje – 8-BLOK  E, predvidoma med 8:30 in 14:00 uro.
  • na območju transformatorske postaje Stagnca, nizkonapetostno omrežje – Žibert-Mirt, predvidoma med 8:00 in 14:00 uro. 
Na Področju Krško mesto (nadzorništvo Krško mesto):
  • na območju transformatorske postaje TP Male Malence, predvidoma med 7:45 in 9:30 uro.
  • na območju transformatorske postaje TP Kostanjevica grajska, predvidoma med 10:00 in 12:30 uro.
  • na območju transformatorske postaje Dol, predvidoma med 13:00 in 15:00 uro.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»