Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Domnevna tatvina in prerivanje v trgovini

Objavljeno: Petek, 07.01.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (3)
Krški policisti so 4. 1. obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru ter domnevne tatvine v trgovini v Krškem. Po prvih podatkih so zgodaj popoldne na izhodu iz trgovine pri blagajni ustavili več oseb, za katere so sumili, da so v nahrbtnik skrile artikel in ga hotele odnesti brez plačila. Prišlo je tudi do prerivanja, nakar so trgovino zapustile, osebje pa je o tem obvestilo policiste. Za osebami še poizvedujejo.

Mladoletniki metali petarde

Istega dne so na Cesti 4. julija v Krškem policisti popoldne obravnavali štiri otroke oziroma mladoletnike, ki naj bi metali petarde in s tem vznemirjali občane. Vse štiri so izsledili ter obvestili starše in center za socialno delo.

V Krškem zasegli avto alkoholiziranemu 50-letniku

V Krškem so 3. 1. popoldne zaradi nezanesljive vožnje ustavili 50-letnega voznika – odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker je obenem vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu zasegli še avtomobil.

Bežal pred policisti

4. 1. popoldne so krški policisti ustavljali (in nato ustavili) voznika osebnega avtomobila, ki ni upošteval modre luči in sirene ter je vozil nezanesljivo. Vidno pijanega voznika so ustavili, pri čemer je hotel zbežati, zato so uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je odklonil.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so na Prilipah v ponedeljek zjutraj prijeli tri državljane Irana in dva državljana Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V torek zgodaj zjutraj pa so pri Dvorcah prijeli pet državljanov Afganistana, eden je bil otrok. Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Brežiški policisti so v sredo zgodaj zjutraj v Dobovi prijeli devet državljanov Afganistana (od tega pet otrok), ki so državno mejo prestopili izven mejnega prehoda. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Brežiški policisti so 5. 1. na Dvorcah zjutraj prijeli dva državljana Irana, ki sta v državo vstopila mimo mejnega prehoda. Postopki z njima še niso zaključeni.

Brežiški policisti so 6. 1. opoldne v naselju Dobeno prijeli državljana Afganistana, ki je na nezakonit način prišel v državo. Nekaj časa kasneje so pri Cirniku prijeli še 11 državljanov Afganistana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje