Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dopoldne gorelo pri Zdolah, zvečer na Dolgi Raki

Objavljeno: Ponedeljek, 11.03.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Dopoldne gorelo pri Zdolah, zvečer na Dolgi Raki
V nedeljo zvečer je na Dolgi Raki zagorel gospodarski objekt velikosti 12 x 10 metrov. Gasilci PGE Krško, PGD Raka in Smednik so požar pogasili ter s termovizijsko kamero pregledali objekt. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Raka in Smednik. V požaru je bilo uničeno ostrešje in zgornje nadstropje gospodarskega objekta. V galeriji nekaj fotografij z dogodka (foto: PGE Krško).

Že dopoldne, okoli 11. ure, pa so na Ravnah pri Zdolah gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Zdole, ki so požar pogasili, izpraznili kurišče in s termo kamero pregledali ostrešje.  

Padec mopedista

10. 3. okoli 18.30 so bili brežiški policisti obveščeni o padcu mopedista v Stari vasi. Po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, zapeljal s ceste in padel. Lažje poškodovanega mopedista so reševalci odpeljali v bolnišnico. Za 22-letnega voznika je bil odrejen strokovni pregled, policisti so odredili tudi izredni tehnični pregled za moped.

Vlom v Sevnici

Na Šmarski cesti v Sevnici je 8. 3. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 8. 3. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so med kontrolo tovornega dela vozila našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.
 
Drevo oviralo promet

 
V nedeljo sredi dne je v naselju Stara vas-Bizeljsko na cesto padlo drevo, ki je oviralo promet. Odstranil ga je dežurni pri cestnem podjetju. 
 
Otrok si je zlomil roko
 
V nedeljo popoldne si je na Čatežu ob Savi otrok zlomil roko pri športnih aktivnostih. Posredovali so reševalci NMP Brežice, ki so roko ustrezno imobilizirali in otroka prepeljali v UC SB Brežice.
« Nazaj na seznam