Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drevo klonilo pod težo snega

Objavljeno: Torek, 13.02.2018    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Krs2_0001

Pogled na krški most ob 7. uri zjutraj skozi cestno kamero

12. 2. je ob 21.45 podrto drevo na cestnem odseku Velike Malence–Globočice oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci cestnega podjetja CGP Brežice.

O drugih posebnostih v prometu pristojne službe ne poročajo. Sneženje, ki še ni povsem ponehalo, seveda ovira promet, saj se sneg oprijemlje cestišč, ki so jih zimske službe ponoči sicer kar dobro očistile. Opozorilo k previdnosti kljub temu ne bo odveč. Nekaj jutranjih utrinkov s cest pa v spodnji fotogaleriji.

Manjši požar v Vipapu

V ponedeljek je okoli 9. ure zagorelo v podjetju Vipap na Tovarniški ulici v Krškem. Gasilci PGE Krško so požar pogasili in prezračili prostore.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti Postaje mejne policija Dobova so popoldne na vstopu v Slovenijo opravljali kontroli tovornega vlaka, ki je iz Srbije vozil pločevino. Pri pregledu so v podvozju vlaka našli skritega državljana Sirije, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Zapora ceste Radna–Lukovec

Komunala Sevnica obvešča o začasni polovični in občasni popolni zapori lokalne ceste LC 372191 Radna–Lukovec, od km 0,800 do km 0,875, zaradi gradbenih del. Zapora bo izvedena od 9. 2. do 28. 2. 2018, obvoz bo urejen ob gradbišču.

Brežiška pustna povorka: zapora brežiških ulic

KOP Brežice d.d. vas obvešča, da bo danes, 13. 2., od 15.45 do 16.45 zaradi pustne povorke v Brežicah popolna zapora Šolske ulice, Levstikove ulice, Černelčeve ceste, Cesta prvih borcev, Bizeljske ceste in Gubčeve ulice. V času zapore se bo promet odvijal s pomočjo prometnih znakov in redarjev. Vse udeležence v prometu prosimo, da upoštevajo cestno-prometne signalizacije in navodila redarjev.
 
Elektrodela na 13. februar

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 13. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • med 8:00 in 14:00 TP Krajna Brda,
  • med 10:00 in 14:00 TP Cirnik-izvod Veliki Cirnik.
« Nazaj na seznam